Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека в

...
Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека в
Коментари Харесай

Съветът на Европа призова британските депутати да спрат новия закон за миграцията

Комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида в понеделник прикани Народното събрание на Англия да блокира нов закон за справяне с незаконната имиграция, съобщи " Ройтерс ".

Британският министър председател Риши Сунак трансформира оправянето с идващите дребни лодки през Ламанша в един от своите цели, надявайки се, че неговата неотстъпчивост по отношение на незаконните мигранти ще завоюва гласоподавателите преди изборите, които се чакат идната година.
Но Дуня Миятович сподели, че ще отстрани основна част от системата за протекция, като попречи на хората, идващи нелегално във Англия, да получат оценка на молбата си за леговище. " От значително значение е парламентаристите да предотвратят приемането на законодателство, което е на Обединеното кралство ", написа Миятович в писмо до двете камари на Народното събрание, преди законопроектът да бъде разискван в понеделник.

" Приемането на законопроекта би допълнило към този момент забележителната регресия в отбраната на бежанците, търсещите леговище и мигрантите в Обединеното кралство през последните няколко години ", добавя тя.

Правителството счита, че законопроектът е нужен, с цел да ограничи идването на мигранти с дребни лодки най-вече от Франция и да разбие групите на трафикантите.

Но някои депутати в Консервативната партия на Сунак желаят законодателството да отиде още по-далеч, като приканват държавното управление да извади Англия от Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ).

Други консерватори и опозиционни политици упорстват държавното управление да предложи повече от по този начин наречените безвредни направления, нещо, което Сунак даде обещание, само че единствено когато броят на идващите намалее.

Сунак съобщи, че има вяра, че Англия може да вкара новото законодателство, като в същото време остане в сходство с Европейска конвенция за правата на човека и интернационалните отговорности.

" Това е сложен законодателен акт, какъвто в никакъв случай не сме виждали ", сподели той пред кореспонденти в понеделник " Важно е той да е ефикасен, което ще стане, само че също по този начин е значимо да съблюдаваме интернационалните си отговорности. Това са страна и държавно управление, които съблюдават закона ", акцентира министър председателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР