Комичен литературен гаф направи премиерът Кирил Петков днес. В предаването

...
Комичен литературен гаф направи премиерът Кирил Петков днес. В предаването
Коментари Харесай

Кирил Петков се похвали с любим разказ на Чехов, който е на Толстой

Комичен книжовен гаф направи министър председателят Кирил Петков през днешния ден. В предаването „Седмицата“ на Дарик радио той обстойно и нашироко описа какъв брой обичан му е роман на Антон Чехов, който обаче е писан от… Лев Толстой, означи вестник „Сега“.

Поводът да поговори за литература бе фактът, че през днешния ден е рожденият ден на Чехов. В тази връзка водещият Константин Вълков попита Петков по какъв начин би коментирал думите на Чехов, че човек може да доближи до убеждения единствено посредством персонален опит и страдалчество – въпросът бе насочен в подтекст на проблемите със Северна Македония.

„Първо да кажа, че имам едно обичано есе на Чехов – „Колко земя му би трябвало на човек“. Всеки би трябвало да се сеща за този негов разказ“, сподели Петков. И обясни сюжета – на един човек му дават опция да загради голяма територия, тичайки от заран до залез; упоритостта го кара да тича, само че не си преценя силите; най-после е заградил доста земя, само че умира уморен; погребват го в гроб два на два метра.

„Така че този роман на Чехов ми е обичан – до момента в който се стремим да заградим оптимално доста, би трябвало да мислим, в действителност, кои са значимите неща, кои да приоритизираме“, сподели Петков. И след това продължи с разсъждения за Северна Македония.

Разказът е прелестен, в действителност. Но просто не е писан от Чехов, написа „Сега“.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР