Кометата Атлас“ се приближава към Земята и може да стане

...
Кометата Атлас“ се приближава към Земята и може да стане
Коментари Харесай

Наблюдаваме комета ярка като Луната

Кометата „ Атлас “ се доближава към Земята и може да стане ярка като Луната, в случай че преди този момент не се разпадне от топлината на Слънцето, оповестява вестник „ Дейли мейл “. Небесното тяло беше намерено през декември предходната година.

„ Атлас “ в този момент е покрай орбитата на Марс, само че скоростта на кометата се усилва, до момента в който се движи към Слънцето и в края на месец май ще доближи до най-близкото си състояние по отношение на Земята.

Светлината на кометата се ускорява с приближаването й към звездата по-бързо, в сравнение с чакаха астрономите.

„ Някои прогнози за яркостта й граничат с неуместното “, сподели Карл Батъмс от Американския морски проучвателен институт.

Яркостта на кометата се е нараснала 4 хиляди пъти, откогато е открита. Тя ще може да се вижда с невъоръжено око още през април. Има обаче действителна опция кометата да се разпадне от горещината, преди да обезпечи театър за астрономите.

За да оцелее задоволително дълго и да я следим с невъоръжено око, кометата би трябвало да резервира леда си. За това е належащо да има огромно ядро с доста заледен газ, само че учените не могат да потвърдят това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР