Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''Удивителен сюжет за

...
Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''Удивителен сюжет за
Коментари Харесай

Районният кмет Емир Кир, който прати полиция срещу Орбан и Фараж в Брюксел, се оказа турски ислямист

Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''

Удивителен сюжет за политически племена, културни пропасти и несвобода на словото се разпростра в Брюксел преди броени дни. Бях там, когато разбрах, че областен кмет с името Емир Кир е изпратил полиция, с цел да спре срещу всевъзможни правила и закони една изцяло законна и много влиятелна годишна конференция на национални консерватори, включваща някои от най-познатите политически фигури в Европа, а и в света – Найджъл Фараж, Виктор Орбан, Суела Брейвърман, Ерик Земур и доста други.

Това в действителност е един от най-скандалните епизоди от обществения живот на Европа за последните години, в случай че не и десетилетия, само че някак не откри уместно място в множеството медии. Ако някакъв изцяло чужд десен и закостенял квартален кмет беше изпратил полиция, с цел да затвори спокойно събиране на световноизвестни либерали или обществени демократи, можете да бъдете сигурни, че всяка централна емисия на континента щеше да стартира с възмутени репортажи за това неприемливо посягане против демокрацията и европейските полезности. Щеше да се очертае тъмен роман за маршируващия на хоризонта фашизъм, който заплашва да трансформира живота на всички ни в тиранична мъка. Но, както се споделя, актуалните елити несъмнено си имат стандарти и те безспорно са двойни. Водещи социалистически и прогресивни фигури обществено приветстваха противозаконното затваряне на интернационалната конференция и се радваха, че служители на реда не позволяват международни политици и общественици да влязат или излязат от залата.

Какво се случи? Рекламираният преди време в някои издания като " първи областен брюкселски кмет с неевропейски генезис " Емир Кир прати репресивните органи със заповед да прекратят едно изцяло законно събитие от най-голям сан. Заповедта съдържаше напълно несъстоятелни " обвинявания " и " опасения " за нарушение на публичния ред. Един тотално политически и де факто тоталитарен акт на локална власт, в цялостен прорез със законите на Белгия и откритите нрави в Европа като цяло.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР