Коментар на Слави Трифонов във Фейсбук Днес пак си мисля

...
Коментар на Слави Трифонов във Фейсбук Днес пак си мисля
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Да вземем пример от политиците в Нидерландия

Коментар на Слави Трифонов във " Facebook "

Днес отново си мисля за Нидерландия, където предходната седмица се организираха парламентарни избори. Както ви споделих по-рано - изборите там бяха 3 дни. И в тези 3 дни нидерландците гласоподаваха по всевъзможни способи. Гласуваха по пощата. Гласуваха в изнесени урни навън, до момента в който минават с персоналните си коли и колела. Гласуваха в изборни секции в учебни здания, музеи, концертни зали, църкви, жп гари.

Гласуваха дори във вятърни мелници. Да, сериозен съм. Във вятърни мелници.
Нидерландия се намира в тежък локдаун с вечерен час, само че това не е попречило на управляващите там да вземат извънредно практични решения в изискванията на пандемия. Решения, с помощта на които от ден на ден нидерландци да имат опцията да упражнят правото си на избор. И то изцяло безвредно и елементарно.

И какво мислите, че се е случило? Ще ви кажа, в случай че не сте разбрали - по последни данни изборната интензивност на изборите в Нидерландия е 82.6%. 82,6%! Или другояче казано - дали своят вот са над 10 милиона души от към 13 милиона гласоподаватели! Ей това се е случило.

И една от главните аргументи за това е, че нидерландските политици не са като българските. Нидерландските политици не лимитират правата на личните си жители да гласоподават, не не разрешават на карантинираните си жители да гласоподават, не държат описи с “мъртви души”, не основават пречки, не основават безпорядък и съмнение, не всяват суматоха и боязън. Най-важното - политиците в Нидерландия не се опасяват от гласа на народа си. И не го презират.

Дали си желаеме българските политици, които презират волята на народа или желаеме политици като нидерландските, които са приели, че цялата държавна власт произтича от народа? Ееее, в последна сметка това си зависи от нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР