Коментар на , известен журналист, коментатор и анализатор. Нека обясня

...
Коментар на , известен журналист, коментатор и анализатор. Нека обясня
Коментари Харесай

Михаил Кръстев: Потресаваща гавра с някога велика, а днес васална държава!

Коментар на, прочут публицист, коментатор и анализатор.



" Нека обясня хронологията на една от най-потресаващите гаври с българската държавност в новата ни история:

- На 17 юни в България идва така наречен “Френско предложение ” за Северна Македония. Огромното болшинство от политическата ни паплач се надпреварва да изяснява по какъв начин то е най-хубавото допустимо за България.

- Въпреки, че решението за повдигането на ветото е на Министерски съвет, предлагането е изпратено в Народното събрание и там, на 24 юни,

същата тази паплач гласоподава в поддръжка на проекторешение на Hristo Ivanov за апел към Министерски съвет за повдигане на ветото.

По време на дебатите Иванов и останалите от сганта изясняват разпалено, че уреждането на историческите въпроси е заложено в предлагането на французите. (Реално въпроси няма, Македония няма история преди 1945 година, тъкмо както няма и език)

- Отново на 24 юни македонските управляващи афишират, че няма да одобряват френското предложение в този му тип.



- На 29 юни, държавното управление в оставка на, съобразявайки се с рекомендацията на Народното събрание, гласоподава решение за повдигане на ветото за начало на преговорния развой на Северна Македония.

- На 30 юни, в последния ден на френското председателство на Европейски Съюз, до Скопие е изпратен нов вид на предлагането. В същия ден декларира, че е реализиран компромис с настояванията на Северна Македония, а македонският министър председател Димитър Ковачевски афишира, че уреждането на историческите въпроси е отпаднало като условие за начало на преговорния развой и Северна Македония ще утвърди предлагането.

Това е случва при взето към този момент решение на българския Министерски съвет за повдигане на ветото. Тоест връщане обратно от наша страна няма.

Потресаваща подигравка с в миналото велика, а през днешния ден васална страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР