Комедията Гимнастика за бременни“ на Драматично-куклен театър-Враца ще участва в

...
Комедията Гимнастика за бременни“ на Драматично-куклен театър-Враца ще участва в
Коментари Харесай

Спектакълът „Гимнастика за бременни“ на врачанския театър в основната програма на „Друмеви театрални празници“

Комедията „ Гимнастика за бременни “ на Драматично-куклен театър-Враца ще взе участие в Международния фестивал „ Друмеви театрални празници “. Фестивалът, който по традиция се организира от 11 до 16 май в Шумен, ще събере на една сцена 15 от най-хубавите спектакли, осъществени по български драматургични творби. Включването на спектакъла „ Гимнастика за бременни “ в главната стратегия на фестивала е голямо самопризнание за врачанските театрали. Тази година категорията „ Преглед на спектакли “ се радва на извънреден интерес, като общо 42 постановки по български текстове се състезаваха за присъединяване във форума. Селекционер в направление „ Преглед на спектакли “ бе театроведът Елена Ангелова.
Комедията, по текст на вдъхновяващата Здрава Каменова и под режисурата на надарения Петринел Гочев, публиката ще може да види в първия ден от фестивала-11 май, от 16:00 ч. Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева, а в функциите вземат участие прелестните артисти Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Гергана Змийчарова-гост, Теодор Софрониев, Борислав Сарафанов, Калин Костадинов и Делчо Чолаков. 
Припомняме, че " Гимнастика за бременни " беше номинирана за премията " Златен кукерикон " за брилянтната постановка на Петринел Гочев. В началото на юли пък едно от новите ни заглавия за деца " Грозното пате " от Х. Кр. Андерсен, ще взе участие във Международния фестивал " Шарено петле " в Плевен.
През идващите дни започват и четири нови плана за деца и възрастни, което ще даде опция на Драматично-куклен театър- Враца да стартира новия сценичен сезон с освежен репертоар и атрактивни заглавия. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР