Комедиен европейски филмов фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ ще се проведе

...
Комедиен европейски филмов фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ ще се проведе
Коментари Харесай

Мая Бежанска и Малин Кръстев избират топ комедия в КЕФФ

Комедиен европейски кино фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ ще се организира от 4-и до 11-и юли в Лятно кино „ Орфей “ и Lucky – Дом на киното в Пловдив.

През първия ден ще бъде показана родната комедия „ Дани. Легенда. Бог. “

Фестивалът, без аналог в европейския кино календар, ще показа новите продукции жанра от Италия, Испания, Германия, Унгария, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България.

То ще отлъчи награди за най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубава основна и поддържаща роля.

Покана да бъде част от журито на КЕФФ` 2021 първо одобри французойката Фатима Джумер. Тя е един от главните мотори на организацията „ Европа Синемас “. В нея влизат 2800 самостоятелни киносалона в 43 страни.

Другият член на журито е Биляна Първанович от Сърбия. Тя е продуцент на игрални филми, телевизионни стратегии, документални филми и интернационалните копродукции, доста от моито носители на влиятелни награди.

Другият член на журито е сръбският продуцент Богдан Крачун.



Българското присъединяване в журито са актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев. Те са взели участие в някои от най-успешните заглавия от комедийния род в последните години.

Организаторите са поканили посетители от чужбина и страната – режисьори, артисти, сценаристи, продуценти, които ще показват филмите си и ще беседват със феновете в лятно кино „ Орфей “, „ Лъки Дом на киното “ и в клуб „ Фарго “.

В спортната стратегия, която ще прави оценка интернационалното жури ще вземат участие 7 пълнометражни кино лентата, а съпътстващата ще показа още 8 заглавия в границите на 8 фестивални дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР