Комбинацията от цветове в дрехите е техника, разработена през годините,

...
Комбинацията от цветове в дрехите е техника, разработена през годините,
Коментари Харесай

Кои са най-добрите примери за цветови комбинации в дрехите ни

Комбинацията от цветове в облеклата е техника, създадена през годините, която в случай че разбирате добре постоянно можете да бъдете в крайник с нея. Не е загадка, че цветът може качествено да усъвършенства външния ни тип. Всеки звук обачетрябва да се комбинира според дали ще ни пасне или не. Как се построяват в действителност положителни комбинации в облеклата, които да пасват хармонично с лицето и фигурата ни, наблягайки ги? Разбира се, това не е лесна задача.

И тук има два разновидността: схващане със познания за тънкостите на цветовата доктрина за създаване на композиция или работа по шаблони. За ваша наслада в тази публикация ще намерите в детайли изложение на структурата, както и голям брой образци.

Комбинации в облеклата по тип контрастност

Всеки външен тип има собствен личен контрастност. Това е освен разликата сред нюанса на косата и тона на кожата, само че и примесът на сивото, който се съдържа в тона на кожата ви: колкото по-малко са разликите сред косата и кожата, толкоз по-малко противоположен ще бъде външният ви тип. Следователно, комбинациите би трябвало да се избират с подобаващ контрастност за хора с висока и междинна експресивност. Контрастът в цветовите комбинации в облеклата е обвързван с прелест, естетика. Контрастите са нужни за възстановяване на цветовата експресия във външния ви тип.

Комбинации по цветното колело

Цветното колело се състои от съществени тонове, подредени в избран ред. При по-задълбочено схващане на кръга би трябвало да имате визията, че всички цветове имат подсенки. Така че, преди да предоставите схемите за съчетание, по-добре да се запознаете с нюансите.

1. Жълто – Включва разнообразни нюанси на жълто, топло бежово, златно, горчица.
2. Жълто-зелено (или ярко зелено) – Това са нюанси на маслени, цветове, вид каки.
3. Интензивно приблизително зелено – Това са ярки нюанси на зелен грах, чай, наситени тъмнозелени нюанси, бледозелени тонове.
4. Синьо-зелено – Те включват студени нюанси на зелено, тюркоаз, аква нюанси на синьо, мента, нефрит, смарагд.
5. Средно синьо – Нюанси на синьо, небесно синьо; мрачно синьо, пруско синьо, деним тонове.
6. Лилаво – Това е лавандула, виолетово, люляк. Тъмновиолетови, ултрамаринови, сиво-виолетови тонове.
7. Аметист (светло червено-виолетово) – В този бранш са люлякови тонове, орхидеи, мрачно червено-виолетово, лилаво-виолетово.
8. Лилаво – Това са розово, люляк, магента, грозде, патладжан, слива.
9. Червен – Това са алени, нар, бордо, черешови тонове. Също включва топли розови и червеникаво-кафяви нюанси.
10. Червен портокал – Това включва нюанси на корал, бежово, наситено кафяво.
11. Оранжево – Това са есенни нюанси на оранжево, прасковено, нежно бежово, телесно, приблизително кафяво и мрачно бежово.
12. Оранжево-жълто – Това са слънчево жълти цветове, нюанси на кайсия, нежно бежово, жълто и златисто кафяво, мрачно бежово.
Друг метод е да изберете от подготвена селекция от комбинации в облекла, които към този момент са измислени от някого. Състои се в това, че преглеждате, запомняте или запазвате обичаната си версия и я създавате в дрешника си.

Комбинацията от бяло в облеклата

Бялото принадлежи към главните цветове. То върви добре с съвсем всички нюанси, може да сътвори както ярки, контрастни комбинации, по този начин и нежни, меки. Това е отлично допълнение към всяка цветова скица. Бялото постоянно включва нюанси на слонова кост, кремаво и млечно.

Комбинацията от сиво в облеклата

Сивото е безпристрастен цвят. Той може да бъде ярък, междинен, мрачен, само че всеки сив звук кара главния цвят да избледнява на назад във времето. Ако желаете да създадете композиция с преобладаващ цвят, тогава ще ви бъде потребно комбиниране със сиво. Не забравяйте и за едновременния контрастност, който в действителност не е окей. Можете да се отървете от него, като изберете такива нюанси на сивото, в които преобладаващият звук ще участва с лек подтон.

Комбинацията от кафяво в облеклата

Кафявото има доста необятна гама от нюанси. Това включва бежови тонове, кафяво-сиво със студено сив или червен подтон, млечно-шоколадов, топло кафяво с жълти и оранжеви оттенъци. Сините, циан, зелените, белите, лилавите тонове ще наподобяват добре в композиция със студените. Термичните контрасти с алено, розово, жълто ще бъдат красиви. Топлите кафяви основават наситени есенни цветове с топли нюанси на зелени, прасковени, коралови и така нататък

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР