Комбинацията от расизъм и цинизъм е предизборният коктейл на президента

...
Комбинацията от расизъм и цинизъм е предизборният коктейл на президента
Коментари Харесай

Либерасион: Комбинацията от расизъм и цинизъм е предизборният коктейл на Тръмп

Комбинацията от расизъм и цинизъм е предизборният коктейл на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа френският в. " Либерасион ", предава Българска телеграфна агенция.

С изказванията си, подканващи няколко представителки на Демократическата партия, които не са от бялата раса, да се " върнат " в своите страни, американският президент се връща към формулата, която разреши избирането му през 2016 година. Сега той се пробва да върне имиграцията в центъра на предизборния спор за изборите през 2020 година, отбелязва френското издание.

Досега нито един американски президент не е стигал толкоз надалеч. Но в последна сметка, не е ли тъкмо това запазената марка на Доналд Тръмп, пита в. " Либерасион ".

Сред представителите на Демократическата партия искрено расистката демонстрация на президента провокира вълна от отвращение. Нищо, което да направи усещане на милиардера републиканец, който отхвърли всички обвинявания в расизъм и упрекна новите стожери на прогресивната левица, че " ненавиждат " Америка и Израел.

Подобни изказвания не са спонтанни, нито инцидентни. Те се вписват в премислена предизборна тактика и поставят началото на токсична предизборна акция, 16 месеца преди президентските избори следващата година.

Тръмп е расист както по стила, по този начин и по същността си, написа английският в. " Гардиън " в публицистична публикация. Но деянията му имат ясна политическа цел: да разсеят гласоподавателите и да активизират неговите съществени поддръжници. Той не се интересува какви вреди може да аргументи в хода на постигането й.

Основните поддръжници на Тръмп са настроени неприязнено към малцинствата. Сметката на президента е, че политическото му оцеляване зависи от подхранването на този конфронтация, с цел да накара последователите си да гласоподават. Но има доказателства, че сходни послания на омразата не са посрещани добре от американската общност. Тръмп се насочва надясно, само че публичните настроения наподобява са се насочили наляво. Той желае неговите съществени поддръжници да горят от възмущение. Да се надяваме, че както демонстрират изследванията, американците ще запазят температурата непрекъсната, акцентира в. " Гардиън ".

Тръмп и водената от него Републиканска партия се управляват от политиката на отбрана на идентичността на бялата раса, написа в. " Вашингтон пост ". Нападките му в Туитър към този момент демонстрираха, че акцията за преизбирането му ще включва същата взривоопасна примес от бяло неодобрение и антиимигрантски настроения, които помогнаха за избирането му.

Взривоопасната формула на политиката на отбрана на идентичността на бялата раса към този момент промени Републиканската партия. Почти всички, които се осмеляваха да се опълчват на неналичието му на сензитивност по расовите проблеми, изгубиха въздействие, бяха принудени да мълчат, или да го поддържат. Това накара и претендентите за президентската номинация на Демократическата партия да заемат изрично леви позиции по въпроси като имиграция и цивилен права.

Това, което не е ясно, е дали президентът е на път да промени за непрекъснато политическия пейзаж на Съединени американски щати - най-малко до момента в който демографските промени не трансформират етническия състав на страната по този начин, че непринадлежащите към бялата раса жители на Съединени американски щати да бъдат болшинство. Очаква се това да се случи към 2050 година, напомня в. " Вашингтон пост ".

През 2016 година Тръмп завоюва изборите с поддръжката на белите служащи, някои от които от дълго време гласоподаваха за Демократическата партия. Тази каста е по-консервативно настроена по въпросите на имиграцията и има по-голяма податливост да поддържа расовата взаимност.

Изборите през 2018 година обаче демонстрираха, че живеещите в предградията, получили висше обучение бели жители на Съединени американски щати отхвърлят същите тези политики и изказвания, което разреши на Демократическата партия да си върне контрола над Камарата на представителите.

Стратези на демократите към този момент предизвестиха, че демократичната реакция против метода на Тръмп може в действителност да му помогне. На дебатите на демократите през юни по-голямата част от претендентите за номинацията на Демократическата партия поддържаха хрумвания, които бяха по-либерални в сравнение с целите на някогашния президент Барак Обама, написа в. " Вашингтон пост ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР