Комарите, или по-точно женските комари, са кръвосмучещи насекоми, които се

...
Комарите, или по-точно женските комари, са кръвосмучещи насекоми, които се
Коментари Харесай

Защо ни сърби след ухапване от комар?

Комарите, или по-точно женските комари, са кръвосмучещи инсекти, които се срещат на всички места по света като се изключи постоянно замръзналите райони. Мъжките комари нормално " смучат сока от растенията ".

Женският комар смуче кръв благодарение на кухо, гъвкаво хоботче, пригодено за инжектиране и засмукване. В първата стъпка женският комар пробива човешката кожа, вкарва хоботчето си в кръвоносен съд и отделя слюнка.

Слюнката се състои от разнообразни субстанции, в това число протеини, които интензивно обезвреждат съсирването на кръвта и наранената тъкан. Неутрализирането на процеса на коагулация на кръвта е належащо, с цел да може женският комар да изсмуче кръв.

Наличието на протеини в кръвта провокира имунна реакция на организма на индивида, изразяваща се в отичане на ухапаното място и чувство за изтръпване и сърбеж.

Наблюденията демонстрират, че някои хора притеглят " кръвопийците " повече от други. Уникалните телесни миризми са виновни за това какъв брой прелъстителен е човек за комарите. Различните хора имат друга имунна система. Някои хора развиват отичане и сърбеж след захапване от комар, до момента в който други въобще няма да усетят ухапването.

Едно и също лице може да реагира по друг метод на ухапвания от разнообразни комари. Това се дължи на другия състав на слюнката при другите типове комари, които въздействат върху характера и силата на реакцията на човешката имунна система.

Лекарите предизвестяват, че никога не би трябвало да разчесвате мястото на захапване от комар, тъй като можете да получите зараза. Ако върху кожата се появят мокри рани или корички или пък подуването и сърбежът са доста мощни и продължат повече от денонощие, би трябвало неотложно да потърсите здравна помощ.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР