Командирът на нидерландските въоръжени сили Мартин Вийнен призова страната да

...
Командирът на нидерландските въоръжени сили Мартин Вийнен призова страната да
Коментари Харесай

Командирът на нидерландската армия се притесни: Гответе се за война с Русия

Командирът на нидерландските въоръжени сили Мартин Вийнен прикани страната да се приготви по-добре за възможна бъдеща война с Русия.

" Нидерландия би трябвало съществено да се опасява от война и обществото ни би трябвало да се приготви за нея... Русия става все по-силна ", съобщи в изявление за вестник De Telegraaf генерал-лейтенант Мартин Вийнен, пълководец на Кралската нидерландска войска, представен от изданието " Нюзуик ".

Нидерландия, която е един от създателите на НАТО, е мощен съдружник на Украйна. Миналата седмица нидерландският премиер  Марк Рюте разгласи, че страната му скоро ще достави 18 изтребителя F-16 на Украйна. А Вийнен, който на 1 януари ще се отдръпна от поста си, съобщи, че Нидерландия би трябвало да последва образеца на други страни, които се намират наоколо до Русия, визирайки военната подготовка на  страни като Швеция, Финландия и балтийските страни.

" Има единствено един език, който Русия схваща, и това е езикът на мощната войска ", споделя Вийнен. Командирът на нидерландската войска не е единственият, който приканва за по-добра подготовка против възможна война с Русия - в изявление за Welt am Sonntag на 16 декември немският министър на защитата Борис Писториус приказва за нуждата Германия да оборудва по-добре армията си, като усили отбраната на оръжията си. Писториус съобщи, че Германия би трябвало да е в положение да се пази задоволително добре, както и да дава оръжия на Украйна, защото Съединени американски щати могат да понижат присъединяване си във войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР