Колумбийският президент Густаво Петро обяви планове за прекъсване на дипломатическите

...
Колумбийският президент Густаво Петро обяви планове за прекъсване на дипломатическите
Коментари Харесай

Колумбия ще прекъсне дипломатическите връзки с Израел заради войната в Газа, казва Петро

Колумбийският президент Густаво Петро разгласи проекти за спиране на дипломатическите връзки с Израел поради войната му в Ивицата Газа, за което правозащитници и други специалисти предизвестиха, че може съставляват геноцид.

Говорейки пред навалица, отбелязваща Международния ден на труда в Богота в сряда, Петро сподели, че страните не могат да бъдат пасивни пред лицето на рецесията, разгръщаща се в Газа.

„ Тук пред вас, държавното управление на смяната, на президента на републиката, афишира, че на следващия ден ще скъсаме дипломатическите връзки с страната Израел... тъй като имаме държавно управление, тъй като имаме президент, който е геноциден, “ сподели Петро.

Лев водач, който пристигна на власт през 2022 година, Петро се счита за част от прогресивна вълна, известна като „ розовия прилив “ в Латинска Америка. Той е един от най-гласните критици на Израел в района от началото на войната в Газа.

През октомври, единствено няколко дни след началото на спора, Израел съобщи, че „ стопира износа на сигурност “ за Ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР