Колумбийската звезда Шакира постигна сделка с прокурорите, за да избегне

...
Колумбийската звезда Шакира постигна сделка с прокурорите, за да избегне
Коментари Харесай

Шакира ще плати близо 8 милиона евро, за да избегне затвора за данъчни измами

Колумбийската звезда Шакира реализира договорка с прокурорите, с цел да избегне развой в Барселона по обвинявания, че не е платила 14,5 милиона евро данък в Испания сред 2012 година и 2014 година, оповестява Ройтерс. 

Като част от съглашението тя одобри обвиняванията и санкция от 50% от дължимата сума, което е повече от 7,3 милиона евро. 

Певицата също по този начин одобри друга санкция от 438 000 евро, с цел да избегне присъда от три години затвор, заяви съдията по време на първичното чуване, написа News.ro 

" Признавате ли обстоятелствата и спазвате ли новите наказания, които са поискани? ", попита съдията Хосе Мануел дел Амо Санчес. " Да ", отговори Шакира.

Облечена в розов костюм, подобаваща розова чанта и слънчеви очила, тя дойде няколко минути преди 10:00 локално време (11:00 българско време), съпроводена от юристите си, на фона на страховит медиен интерес. 

В четвъртък вечерта Шакира завоюва две латино награди Грами в Севиля.

Изпълнителката на Hips Don`t Lie, която е изправена пред второ следствие за данъчни измами в Испания, преди този момент даде обещание да се бори с това, което тя назова подправени обвинявания. Прокуратурата изиска наказване до осем години затвор и заплащане на дължимите налози. Според прокурорите Шакира е прекарала повече от половината от всяка от въпросните години в Испания и затова е всекидневно обитавала в тази страна. 

Твърди се, че парцел в Барселона, закупен през май 2012 година, е служил като фамилен дом. 46-годишната Шакира живя 11 години с някогашния футболист Жерар Пике, звезда на Барселона и Испания, с който се разделиха с всеизвестен скандал, като двойката споделя две деца. Певицата, чието цялостно име е Шакира Изабел Мебарак Рипол, се реалокира в Маями след раздялата им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР