Колумбийската драма Кралят на света спечели наградата за Най-добър филм

...
Колумбийската драма Кралят на света спечели наградата за Най-добър филм
Коментари Харесай

Ето кои са наградените на кинофестивала в Сан Себастиан

Колумбийската драма " Кралят на света " завоюва премията за Най-добър филм на 70-ия кинофестивал в Сан Себастиан. Филмът, разказващ историята на 5 момчета, живеещи на улицата, е дело на режисьорката Лаура Мора.

Статуетката " Златна раковина " за най-хубав филм на 70 -то юбилейното издание на кинофестивала в Сан Себастиан журито отреди на продукцията „ Кралят на света “.

Призът " Сребърна раковина " за най-хубав режисьор беше присъден на Генки Кавамура, продуцент на хитови японски филми, за дебюта му зад камера - драмата " Hyakka ", фокусирана върху деменцията. 

Отличия " Сребърна раковина " за най-хубав артист и актриса получиха надлежно Паул Кирхер и Карла Куилес. За най-хубаво поддържащо осъществяване беше отличена Рената Лерман.

Призът на публиката беше връчен на кино лентата " Аржентина, 1985 " на режисьора Сантяго Митре.  Драмата " Runner " на Мариан Матиас получи специфичната премия на фестивалното жури. 

Зрителите избраха за най-хубав европейски филм " Зверовете " на Родриго Сорогойен.

Международният кино фестивал в Сан Себастиан се провежда годишно от 1953 година и се смята за един от най-престижните в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР