Велосипедист, заснет да събаря петгодишно дете, успешно съди баща за споделяне на видео

...
Колосипедист, който беше осмиван, че събори малко момиченце на земята,
Коментари Харесай

Колосипедист, който беше осмиван, че събори малко момиченце на земята, успешно съди бащата на детето за споделяне на кадри от инцидента онлайн.

Белгийският мотоциклетист твърди, че публикуването на видеото е намеса в личния му живот и е навредило сериозно на репутацията му.

Петгодишното момиченце и семейството му били на разходка на снежна писта в природен резерват в Baraque Michel в източна Белгия на Коледа 2020 г.

62-годишният колоездач, облечен в черна ликра, изглеждаше, че стърчи коляното си, докато минаваше покрай детето , който беше облечен в розов снежен костюм, който я изпрати на земята, преди той да продължи пътя си.

Баща й, Патрик Мпаса, записваше видео по това време и по-късно публикува клипа в социалните медии . Впоследствие стана вирусно.

Бащата на детето „направи грешка“

Първоначално колоездачът беше изправен пред съда в град Вервие в Белгия за преобръщане на детето и беше признат за виновен в неволно нападение.

Той получи условна присъда, като съдът реши, че вече е страдал достатъчно, като е бил критикуван в социалните медии. Той беше осъден да плати символичната сума от 1 евро обезщетение.

Но година по-късно той върна делото в съда във Вервие, съдейки бащата на детето за клевета.

Той каза, че е имало такава реакция срещу него, че се страхувал да излезе от дома си.

Сега съдът се произнесе в негова полза, заявявайки, че репутацията му е накърнена и поверителността му е компрометирана.< /p>

Сега г-н Mpasa може да трябва да плати обезщетение на велосипедиста, но колко точно ще бъде установено на изслушване през април.

Велосипедистът е поискал 4500 евро (3864 британски лири), което според него е символична сума и приблизително на стойността на велосипеда му.

„Тази присъда … установи, че бащата на младото момиче, публикувайки видеото, е допуснал грешка“, каза Филип Кюло, адвокатът на велосипедиста.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР