Колони от коли се образуваха на влизане и излизане от

...
Колони от коли се образуваха на влизане и излизане от
Коментари Харесай

Колони от автомобили край големите градове заради антивирусните мерки

Колони от коли се образуваха на влизане и излизане от огромните гладове в страната в първия работен ден, в който работят още по-засилените ограничения против разпространяването на ковид. От 21 март, събота, на изходите и входовете на регионалните градове в страната има полиция, която ревизира за какво хората пътуват от или за съответното обитаемо място.

Целта съгласно министъра на вътрешните работи Младен Маринов е да се лимитират " безцелните пътувания ". За това през пропускателните пунктове минават хората, които би трябвало да влязат или излязат от града по работа, с цел да употребяват здравна помощ или да се върнат на непрекъснат или сегашен адрес. За прекосяването се изисква декларация за задачата на пътуването и според от това каква е тя - документ от шеф, от доктор, както и персонална карта.

В понеделник към момента има толеранс за водачите, които не са съумели да получат записка от работодателите си за това, че би трябвало да пътуват до или от регионален град, с цел да стигнат до работа. Причината е, че ограничаването на " безцелните пътувания " беше оповестено в 17 часа в петък. Все отново някои хора са съумели да се снабдят с документите.

За да улесни хората, Министерство на вътрешните работи пусна и декларация, в която се показва задачата на пътуването. За по-бързо прекосяване, водачите може да я слагат на предното стъкло на колите.

Освен задачата на пътуването служителите на реда могат да ревизират и дали даден човек не е под карантина, разгласи в понеделник вътрешният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР