Колона от протестиращи в защита на комплекс Марица“ – миньори

...
Колона от протестиращи в защита на комплекс Марица“ – миньори
Коментари Харесай

Протест на миньори и енергетици ще блокира пътни артерии в Стара Загора и Хасково

Колона от протестиращи в отбрана на комплекс „ Марица “ – миньори и енергетици, се събра за планувано четвърто автошествие. Акцията ще обхване няколко града и ще затвори основни пътни артерии , заяви уредникът на митинга – Станимир Георгиев пред Радио „ Стара Загора “.

Опорна точка на потегляне бе обичайно паметникът на Св. Иван Рилски, с цел да преминат през централната градска част в посока градовете Гълъбово, Симеоновград, Димитровград и Хасково, достигайки до Харманли, където на изхода за автомагистрала „ Марица “ е оповестено затваряне на пътя сред 13:00 и 14:00 часа .

След тази спирка е планувано да продължат до аутобана, с цел да стигнат до отбивката за Симеоновград и да поемат към Гълъбово, където пред „ Брикел “ още веднъж ще има затваряне на придвижването сред 15:30 и 16:30 часа . Протестът ще завърши в Раднево към 18:00 часа .

Хората са решени да се борят за своите претенции и не възнамеряват да правят отстъпка пред властта. Те упорстват страната да спре заплащането на въглеродните квоти от централите в Маришкия басейн и да построи цех за тяхното хващане. Освен това, упорстват за рекултивация на земите в комплекса, като част от осъществяването на концесионния контракт за мините.

Също по този начин се оповестиха срещу плануваната частична либерализация на електроенергийния пазар от 1 юли , опасявайки се от повишаване на тока за семействата. Те упорстват за отбрана на ползите на жителите и бъдещето на околната среда. Решени са да защитят своите права до дъно и да продължат битката си за по-добро бъдеще.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР