Колоездачни състезания през годините са били спирани по най-различни причини

...
Колоездачни състезания през годините са били спирани по най-различни причини
Коментари Харесай

Ужас в Турция: Мощна престрелка по време на професионално колоездачно състезание

Колоездачни надпревари през годините са били спирани по най-различни аргументи - комплициран маршрут, протестиращи, неприятни атмосферни условия и още куп аргументи. Случилото се по време на първия стадий в Обиколката на Месопотамия обаче надали има аналог и най-добре да няма. Защото част от колоездачите се принудиха да спрат и да се крият зад стена с риск за живота си поради престрелка, протичаща се на метри от тях.

Първият стадий от надпреварата, което е от календара на Международния колоездачен съюз, бе дълъг 178 километра със старт и край в Мардин, град в югоизточна Турция наоколо до границата със Сирия.

Минавайки през малко селце, колоездачи, които преследват главната група след злополука, чуват изстрели, а локалните крещят по тях.

Двама състезатели на немския тим Ратисбона карат наоколо до сервизния автомобил на отбора, когато мощната престрелка стартира. Спортният шеф Паул Ренгер и състезателите слизат от колата и велосипедите и 20 минути се крият зад каменна стена, до момента в който обстановката се успокои.

"Минавайки около селото, внезапно са чули изстрели, падащи доста близо. Освен това са им крещели, минавайки около военните кръстовища ", споделя споделеното от съотборниците си Роберт Мюлер. "Когато са видели стена с височина един метър, Паул е спрял колата, колоездачите са хвърлили велосипедите си и са се скрили зад стената. После са стояли с приведени глави към 20 минути, до момента в който изстрелите са профучавали не надалеч от тях, а от време на време и рисково близо. "

И други състезатели се причисляват към колоездачите на Ратисбона зад стената. Един от тях е претърпял и нервозен срив поради ужасяващата обстановка.

Според уредниците на надпреварата, стрелбата се е получила поради спор сред прилежащи села във връзка локални избори. С нарасналото се наличие на полиция и военни в зоната, напрежението ескалирало в престрелка. "Официално няма убити ", се споделя в известието.

А стадият въпреки всичко продължи и завърши с победа на беларусина Бранислау Самойлау.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР