Колоездачът Матиас Флюкигер, който е сребърен медалист от Олимпийските игри,

...
Колоездачът Матиас Флюкигер, който е сребърен медалист от Олимпийските игри,
Коментари Харесай

Сребърен медалист от Олимпийските игри в Токио е спрян от колоезденето заради допинг

Колоездачът Матиас Флюкигер, който е сребърен медалист от Олимпийските игри, е краткотрайно със спрени права поради почнало дело за приложимост на допинг. Наказанието идва тъкмо преди началото на съревнование по планинско колоездене в петък, част от Европейското състезание.

Швейцарският съюз по колоездене разгласи, че Флюкигер е дал позитивна проба за анаболния стероид зеранол по време на националното състезание на алпийската страна през юни. Зеранолът е препарат, който се употребява позволено в някои страни, само че в земеделието. Той се дава за ускорение на растежа на говеда, които се отглеждат за месо.

Флюкигер, който завоюва сребърен орден на Олимпийските игри в Токио предходната година, към този момент е бил в Мюнхен и се е подготвял за присъединяване в съревнование от Европейското състезание по летни спортове, когато късно нощес е получил уведомление за краткотрайното прекъсване на правата му. Олимпийският му орден няма да пострада от глобата.

Швейцарският колоездачен съюз съобщи, че е бил осведомен по-рано същия ден от Швейцарската антидопингова организация. Пробата е взета на 5-и юни и точно тя е позитивната.

Спортната асоциация за непорочност в спорта в страната е почнала следствие по проблема, само че няма да бъдат изнесени елементи до момента в който не бъде приключено дисциплинарното произвеждане. 33-годишният Флюкигер е международен първенец в отборното съревнование по планинско колоездене през 2019-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР