Колкото повече се разраства един бизнес, толкова по-сложно става проследяването

...
Колкото повече се разраства един бизнес, толкова по-сложно става проследяването
Коментари Харесай

Онлайн счетоводството е умният начин за управление на фирмените финанси

Колкото повече се разраства един бизнес, толкоз по-сложно става следенето и ръководството на всички негови финансови и счетоводни процеси. Когато настъпи миг, в който всички съпътстващи действия са непостижими за един човек или даже за няколко, потреблението на автоматизирана система е едно положително решение.

У нас такава онлайн счетоводна платформа е създадена от българската финтех компания Nula.bg и се предлага посредством услугата Smart Accounts от Yettel. Идеята зад Smart Accounts е да помогне на дребния и междинен бизнес да провежда елементарно и несъмнено всички аспекти на своите финанси в една централизирана система – фактуриране, счетоводство, следене на заплащания и администриране на осигурителните и трудови връзки.

Клиентите на Yettel, които в никакъв случай преди не са употребявали Smart Accounts и желаят да прегледат и тестват решението посредством безвъзмезден тестови акаунт, могат да го създадат като изпратят питане от уеб страницата на Yettel или непосредствено се свържат със своя търговски представител.

По време на безплатния 30-дневен тестови интервал, клиентите могат да употребяват цялостната гама от функционалности на платформата, с цел да схванат по какъв начин работи тя.

А ето и няколко аргументи за какво да изберете услугата.
Лесно за потребление и несъмнено
Онлайн счетоводството е една от тези стъпки, които вършат бизнеса ни „ по-умен “. Едно от огромните прерогативи на Smart Accounts e, че потреблението на платформата е извънредно елементарно и не са нужни спомагателни профилирани образования и обемни указания за работа с нея.

В сферата на счетоводството се оперира с информация, огромна част, от която е конфиденциална. Важно е освен тя да не стига до външни лица, само че и да бъде съхранявана на несъмнено място. Спазването на всички положителни софтуерни практики за отбрана на тези чувствителни данни е измежду водещите аргументи за пренасяне на счетоводните процеси в облак.

В случая със Smart Accounts всички данни се съхраняват несъмнено на сървъри на Amazon, намиращи се на територията на Европейския съюз. Достъпът до тази сензитивна информация се дефинира единствено и само от админа, който е задействал съответния абонамент, като той може също да ръководи, дефинира достъпи и задава функции на безграничен брой чиновници за работа с платформата.

За услугата е обезпечена 24/7 поддръжка, като тя е налична и постоянно налична непосредствено от платформата. Допълнителни указания, под формата на видеа, са също елементарно налични в панелите за работа.
Автоматизация
Smart Accounts оказва помощ на счетоводителите и притежателите на сдружения да прекарват по-малко време в събиране и въвеждане на информация и им обезпечава повече време да развиват своя бизнес. Онлайн системата разрешава да бъдат задавани бъдещи задания, които да се извършват автоматизирано. Този развой е напълно проследим – от изпращането на една фактура до нейното заплащане, като е допустимо приемане на елементи за всяка една стъпка. Платформата разрешава автоматизирани работни процеси, понижава ръчното въвеждане на данни, като по този начин икономисва време и старания на бизнеса всекидневно.

Дейностите в Smart Accounts са обособени в 6 съществени модула:
Фактуриране: разрешава да се издават, изпращат и наблюдават елементарно фактури, като всяка разполага със подобаващ все още на осъществяване на инспекцията статус – „ изпратена “, „ получена “, „ отворена “, „ платена “.Счетоводство: необятна гама от принадлежности и функционалности, които оказват помощ във всяка една стъпка от счетоводните процеси. Финансовите преводи се отразяват автоматизирано в платформата и се съпоставят със съответните счетоводни сметки. Всяка трансакция е обработена, а админът на профила или определен от него чиновник, единствено би трябвало да удостовери, че съвпадението е вярно.ТРЗ (заплати и персонал): скъп модул, когато приказваме за сходство с регулациите. Бързо и безпроблемно справяне с процесите по правене на документи и заявления за назначение на чиновници, заплащане на осигуровки и заплати.OCR (Optical Character Recognition): технология с изкуствен интелект за добиване на цялостна информация от разходни документи. Данните се разпознават автоматизирано и се разпределят по всички нужни пера, по отношение на заложената формулировка от съответния админ на профила. Създаването на записи се реализира бързо и разрешава търсене по основни думи за по-улеснен развой при работа с документи.Достъп до придвижване на паричните потоци: бърз и сигурен достъп до паричните потоци на сдружението, събрани на едно място. От платформата автоматизирано могат да се генерират попълнени бланки, като само е належащо те да се потвърдят в онлайн банкирането, следвайки всички наложителни автентикации за това. Платформата спомага за основаване на бланки за всеобщо погашение на заплати, налози и даже отговорности към снабдители и сътрудници.Достъп до данните отвред
Достъпът до базата данни от всяка точка на света е измежду огромните преимущества на Smart Accounts. Единственото, от което имате потребност, е интернет, без значение дали употребявате преносим компютър, смарт телефон или таблет. По този метод притежателят, шефът, финансовият шеф, както и всяко лице с обезпечен достъп, може да следи финансовите доклади.


Анализи
Имате взор върху всичко на едно място - баланс по сметки, доклади за доходи и разноски, идни заплащания и чакащи фактури. Това дава опцията за систематизиран обзор на всички финансови действия на сдружението с един взор.

Диаграми и графики, които наблюдават бизнес успеваемостта в необятен набор от общоприети бизнес индикатори, като брутна облага, чиста облага от чисти продажби и други
Рентабилност
Услугата Smart Accounts оперира въз основата на месечен абонамент, вариращ по отношение на потребностите на съответния бизнес. Ако е по-малък и няма толкоз процеси за следене, тогава не са нужни всички принадлежности и функционалности на платформата, може да бъде определен подобаващ проект, което безспорно е добра вест за прохождащи предприятия. С помощта на платформата един човек би могъл доста по-лесно да се оправя с цялата работа, което отстрани потребността от по-голям финансов екип.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР