Колкото повече се образова човек, толкова по-забавени са при него

...
Колкото повече се образова човек, толкова по-забавени са при него
Коментари Харесай

Учени с откритие за стареенето: Образованието удължава живота

К олкото повече се образова човек, толкоз по-забавени са при него темповете на стареене и това води до дългоденствие , оповестява Юнайтед прес интеренешънъл.

Това е открило ново изследване на Катедрата по публично здраве към Колумбийския университет в Съединени американски щати, оповестено в „ Джърнъл ъв американ медикъл асошиейшън “.

„ Възходящата просветителна подвижност е доста обвързвана с по-бавен ритъм на стареене и по-нисък риск от гибел “, разгласи екипът от учени в прессъобщение в петък.

За да доближат до своите изводи, откривателите са анализирали проби, събрани по време на огромно кардиологично изследване, което е обхванало хиляди участници в продължение на три генерации, започвайки от 1948 година

По време на това изследване някои участници са дали кръвни проби, от които екипът е анализирал геномни данни.

Данните са оценени благодарение на алгоритъмния инструмент DunedinPACE, създаден от откриватели от Колумбийския университет, за премерване на скоростта на стареене посредством химически маркери върху ДНК в белите кръвни кафези.

„ Отдавна знаем, че хората, които имат по-високо равнище на обучение, са склонни да живеят по-дълго “, споделя професорът по епидемиология Даниел Белски. „ Но има куп провокации, с цел да разберем по какъв начин тъкмо се случва това и, което е извънредно значимо - дали интервенциите за поощряване на просветителното ниво ще допринесат за здравословно дългоденствие “, добавя ученият.

Изследователите споделят, че са взели поради опцията обществените фактори да повлияят на заключенията им.

„ Съсредоточихме се върху просветителната подвижност, т.е. какъв брой повече (или по-малко) обучение е приключил даден човек спрямо родителите си “, споделя докторантката Глория Граф.

Изследователите разясниха, че би трябвало да открият дали увеличената дълготрайност на живота се дължи на по-бавния ритъм на стареене, а не на обособен фактор на околната среда.

„ Нашите открития поддържат хипотезата, че интервенциите за поощряване на просветителните достижения ще забавят темпото на биологичното стареене “, сподели в умозаключение Граф.

* Вижте и това видео от архива ни: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР