Колкото повече чакаме да въведем еврото, толкова по-бедна ще става

...
Колкото повече чакаме да въведем еврото, толкова по-бедна ще става
Коментари Харесай

Швеция дебатира за приемането на еврото, докато кроната пада рязко и подхранва инфлацията

Колкото повече чакаме да въведем еврото, толкоз по-бедна ще става Швеция. С тези думи Йохан Персон, водач на Либералната партия на Швеция и министър на труда отбрани нуждата от приемане на валутата на общността, откакто изминаха 20 години от референдума, на който жителите гласоподаваха срещу нея.

Тази партия е една от най-малките в цялата парламентарна арка, със единствено 298 000 гласа (16 места) на последните избори, само че този дискурс се популяризира из Швеция през последните месеци, трансформирайки се в един от националните диспути заради непрекъснатите спадове в шведската крона, устойчивостта на инфлацията и страховете от по-агресивна рецесия за скандинавската стопанска система, написа elEconomista.es.

Най-новото изследване на Ipsos демонстрира по какъв начин за една година последователите на еврото са се нараснали от едвам 19% до повече от 30%. От своя страна тези, които поддържат запазването на шведската крона, са минали от 54% до под 46% (останалите нямат мнение по тематиката или избират да не отговарят). За първи път от доста време насам шведската крона загуби поддръжката на повече от половината от популацията и Ipsos е ясно за какво. „ Инфлацията засегна семействата и фактът, че част от тази инфлация е импортирана (поради слабостта на кроната), засегна мощно шведските гласоподаватели “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР