Колкото по-разрушителни са оръжията, които Западът доставя на Украйна, толкова

...
Колкото по-разрушителни са оръжията, които Западът доставя на Украйна, толкова
Коментари Харесай

Медведев: Доставките на оръжие за Украйна правят ядрения апокалипсис все по-вероятен

Колкото по-разрушителни са оръжията, които Западът доставя на Украйна, толкоз по-голям е рискът от " нуклеарен апокалипсис ". Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, представен от Ройтерс.

Колкото повече оръжия се доставят, толкоз по рисково става. И колкото по-разрушителни са тези оръжия, толкоз по-вероятен става сюжетът за това, което нормално се назовава нуклеарен апокалипсис, разясни той.

Русия, която има повече нуклеарни оръжия от всяка друга страна, неведнъж е посочвала, че Западът е замесен в прокси война с Русия за Украйна, която може да ескалира в доста по-голям спор.

Съединените щати предоставиха 37 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, откогато Путин изпрати войски в Украйна през февруари предходната година.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи пред сътрудниците си от Г-7, че поддържа взаимните старания със съдружниците за образование на украински водачи на изтребители F-16, макар че към момента няма ангажимент за доставка на самите самолети.

Западът твърди, че желае да помогне на Украйна да победи Русия, само че неведнъж е упорствал, че не желае да провокира директна борба сред подкрепяния от Съединени американски щати боен съюз НАТО и Русия.

По думите на Медведев НАТО не приема съществено опцията за нуклеарен спор. Те бъркат. И в един миг събитията могат да се развият по изцяло непредвидим сюжет. И отговорността ще бъде напълно на Северноатлантическия алианс, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР