Колкото по-често човек се храни навън, толкова по-труден става изборът

...
Колкото по-често човек се храни навън, толкова по-труден става изборът
Коментари Харесай

Според повода: кратък гид на добрите ресторанти в София

Колкото по-често човек се храни на открито, толкоз по-труден става изборът на заведение в " дребна " София, където - да сме почтени до дъно - кулинарните жанрове са много лимитирани. И в последна сметка се оказваме в заключени сред едни и същи 4-5 ресторанта, които посещаваме къде по табиет, къде (и това е по-важната причина) поради риска да останем недоволни, в случай че ги сменим.

Затова и екип на " Капитал " и гурме списанието " Бакхус " сътвори къс лист с тествани заведения, групирани съгласно няколко съществени мотива: за работна среща, за скромно ядене или за по-специален мотив. Списъкът няма искания за пълнота, той отразява опита и преценката на създалият го екип. Разбира се, персоналният опит е друг за всеки и е допустимо прекарванията на други да се разграничават от описаното. Надяваме се, не фрапантно.
Къде да отидем с бизнес сътрудниците? The Revolutionary Dining Room&Bar Hyatt Regency Sofia, пл. Васил ЛевскиНе прекомерно от дълго време точно заведенията за хранене във висококатегорийните хотели преобладаваха във високия клас кухня и бяха желано място за изискана вечеря или значима работна среща, в която домакинът не би желал да рискува нито с храната, нито с обслужването, нито със стила и ситуацията. С две думи - приказваме за стандарти. Реклама
The Revolutionary Dining Room&Bar се вписва в тази стилистика: тук се пресичат добра храна, подбрана винена листа, дискретна и ненатрапчива конюнктура и нещо, което да освежи атмосферата - откритата кухня. Макар да се води италиански, ресторантът в действителност е по-близо до модерната европейска кухня със щипка авторска визия от опитния основен готвач.
Cookó Kitchen
В хотел Juno, ул. Денкоглу 40

Макар, Cookó Kitchen e напълно друг.Това е ресторант със пресен градски изискан, който носи атмосферата на съвременен и динамичен европейски град с неговите съвременни градски хора. Чудесно е човек да възприема и София в тази роля. Стъклената стена, която лятно време се отваря съвсем изцяло, свързва ресторанта със забързания живот в туристическия център на София и го прави част от него. Материалите са естествени: дърво, метал, стъкло. А кухнята е амалгама сред балкански и съвременни европейски ястия. В Cookó Kitchen се предлага и закуска (нещо което даже в столицата ни се среща рядко) - както на бюфет, по този начин и à la carte, а в неделя - и брънч.
Ресторантът в хотел Juno е с отворена кухня Фотограф: Надежда Чипева Spectrum
Гранд Хотел Милениум София, бул. Витоша 89
Реклама
Още една хотелска локация, подобаваща за изтънчен по азиатски обяд или вечеря на високо - по-точно на 28 етаж на Гранд Хотел Милениум София. Гледката тук е измежду най-важните дадености и добавя добре модерната конюнктура и фюжън менюто, което съчетава кухните на Азия и Латинска Америка. Отгоре нощна София демонстрира по-добрите си черти. Spectrum е подобаваща локация и в случай че гостите ви обичат да се забавляват след вечеря - постоянно има и посетител DJ, който покачва настроението.
Bar & Bistro Quchе
Ул. Оборище 37

Атмосферата е значима при избора на заведения, а това важи двойно за работните срещи. Понякога те изискват стегната публична конюнктура, а в други случаи - предразполагаща и неофициална, с цел да върви диалогът леко. Quche е подобаваща локация във втория случай: по едно и също време в идеалния център на града, само че и менюто и работните часове са задоволително гъвкави - може да започнете деня с кафе, да заложите на лек обяд или да завършите с коктейли или пенливо вино. Стилистиката на кухнята е френска, както издава и хитро измислената (и несъществуваща на езика на Волтер) дума Quché, ястията са очебийно истински. Продуктите тук са постоянно качествени и цените го отразяват, само че мъчно може да бъде другояче.
Къщата с часовника
Ул. Московска 15
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР