Колкото и невероятно да ви се струва се оказва, че

...
Колкото и невероятно да ви се струва се оказва, че
Коментари Харесай

Защо Елизабет Втора избра да изкара последните си дни в замъка Балморал?

Колкото и необикновено да ви се коства се оказва, че и английският монарх Елизабет Втора е блага чинии и то нееднократно.

Ако към момента не сте намерили отговор на въпроса за какво кралицата избра да изкара последните дни от живота си на този свят в имението Балморал, то би трябвало да отбележим, че замъкът е фамилно имение, а не държавна резиденция.
В този ред на мисли като всеки различен човек, евентуално и кралицата се е чувствала най-уютно в дома си.

Освен това в този палат са запечатани доста от най-скъпите й мемоари. Именно там избухва любовта й с починалия принц Филип, който по-късно става неин брачен партньор. Там се любува на дните, дружно с татко си крал Джордж Шести, а следобедите прекарвала с майка си в бране на плодове. Да не пропущаме и безгрижните часове игра със сестра й Маргарет. 

Именно замъкът Балморал е нейното леговище измежду природата, където тя се усеща изцяло свободна. Наслаждава се на конната езда, разходките с обичаните й кучета, пикници със фамилията, лов на риба, разходки, барбекюта. Любопитно е, че принц Филип приготвял барбекюто, както го прави всеки елементарен брачен партньор и татко.
А кралицата – тя пък миела чиниите, както прави всяка една стопанка. Това споделя някогашният английски министър председател Тони Блеър, който нееднократно бил техен посетител.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР