Колкото и малко да ви влекат технологиите, най-вероятно имате поне

...
Колкото и малко да ви влекат технологиите, най-вероятно имате поне
Коментари Харесай

ЕС готви забрани и за телевизорите

Колкото и малко да ви влекат технологиите, най-вероятно имате най-малко някакви желания относно телевизора. Било то величина, функционалности или дизайн - при сходно обилие е просто извънредно необикновено да нямате мнение по въпроса.

От друга страна е много евентуално към момента да не сте взели финалното решение в кой тъкмо модел да инвестирате... или пък половинката ви не намира за жизненоважно да го подмените тъкмо в този момент, колкото и да изпадате в монолози по какъв начин скоро интерфейсът му ще остарее и няма да можете да гледате следващия епизод на House of the Dragon по най-благоприятен метод.

Да, тази борба се води на доста места, не е единствено при вас. Но в този момент можете да изтъкнете нов мотив, тъй като съгласно последна информация Европейският съюз ще наложи някои ограничения и в резюме - може и да останете без нов тв приемник. Но защо в действителност става въпрос?  

Както е известно, Европейски Съюз задава избрани ограничавания по връзки използването на електрическа енергия и за най-голямо страдание - тв приемниците влизат включително. Но не си представяйте, че някой ще следи прецизно дали не сте задрямали пред пуснат тв приемник - нищо сходно. Ако въпросните ограничавания влязат в действие, няма да има нито един 8K тв приемник, който може да се продава в Европейски Съюз.

Правилото ще засегне и няколко 4K OLED тв приемника, 65-инчови QD-OLED тв приемници и най-малко един високопроизводителен 4K QLED тв приемник. Това ще се отнася за всички страни - членки на Европейския съюз, към датата 01.03.2023 година. Основният провинен е Индексът на енергийна успеваемост (EEI) - той е създаден от специфична комисия към Европейски Съюз и до този миг телевизионната промишленост като цяло смяташе, че числата, избрани от комисията, са постоянни и обективни и че дават отговор в реалност на стандартите за успеваемост.

Както обаче можете да се досетите, с тях не може да се мери безусловно всичко и до момента в който те са се потвърдили за HD и 4K тв приемниците, никой нищо не загатва за всички останали технологии. За страдание на всички е добре известно, че 8K тв приемниците, заради естеството на действието на LCD панелите, употребяват доста повече сила от 4K тв приемниците.

Още по-голямо комплициране настана преди няколко месеца, когато от Европейски Съюз взеха решение да актуализират тези стандарти, при което освен условието за успеваемост се усили - което значи, че HD и 4K тв приемниците ще би трябвало да употребяват по-малко сила, в сравнение с в този момент, - само че и също беше решено стандартът за енергийна успеваемост за 4K тв приемници да се ползва както за 8K, по този начин и за micro-LED тв приемници.

Според обстоен отчет на FlatpanelsHD изглежда, че нито един 8K, защото сега се създава, няма задоволително невисок EEI, с цел да премине предлагания сега стандарт. Някои 65-инчови 8K тв приемници са малко над границата, до момента в който други ще би трябвало надали не да намалят EEI на половина, с цел да преминат. Това значи, че някои от водещите модели няма да могат да се оферират на територията на Европейски Съюз, написа hicomm.bg.

И не става въпрос за някакви " леки недоразумения “ - в действителност множеството 8K тв приемници на пазара надвишават границата с към 300%. Крис Чинък, който оглавява 8K асоциацията, изяснява обстановката много разбираемо: 8K ефирен панел има четири пъти повече пиксели от 4K ефирен панел. Поради метода, по който работят LCD панелите, е доста по-трудно да премине светлина през дребния отвор на тези дребни пиксели, което значи увеличение на яркостта на системата за подсветка на тв приемника.

Крис Чинък, който оглавява 8K асоциацията, обяснява обстановката много разбираемо: 8K ефирен панел има четири пъти повече пиксели от 4K ефирен панел. И заради метода, по който работят LCD панелите, е доста по-трудно да премине светлина през дребния отвор на тези дребни пиксели. Сметката може да я направи всеки - 8K тв приемниците се нуждаят от доста повече мощ.

Но в това време не можем да си представим, че просто има метод да орежем тази мощ и всичко да е наред, нали по този начин? Едно от евентуалните решения е производителите на тв приемници да вкарат нещо като " режим на картина в Европейски Съюз “ - колкото и смешно да звучи това. Това е един тип друго пояснение на наредбата на Европейски Съюз, тъй като тя гласи, че тв приемникът би трябвало да премине единствено стандарта за успеваемост в своя режим на картина по дифолт, авансово заложен за SDR сигнал (т.е. заложеният фабрично такъв).

Това обаче допуска, че потребителите ще могат да превключат към " жадния за сила “ режим по свое убеждение. А и в случай че не сте се зачели в разбори и настройки - може в началото да изпитате надълбоко отчаяние от придобивката си. Всъщност каквито и оферти да бъдат направени, те постоянно ще намират учредения да бъдат заобикаляни, което значи, че в действителност се връщаме още веднъж първоначално и казусът си остава неналичието на еластичност при EEI. А това може да повлияе върху целия международен пазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР