Колкото и добре да се справяте с работата си и

...
Колкото и добре да се справяте с работата си и
Коментари Харесай

Използвате ли пълния си потенциал?

Колкото и добре да се справяте с работата си и колкото и умения и познания да сте придобили, постоянно е допустимо да не употребявате изцяло лидерския си капацитет. Ако подозирате, че таите у себе си неразкрит капацитет, само че не знаете по какъв начин да го разгърнете, има няколко неща, които би трябвало да извършите:

Ако не познавате добре себе си

Себепознанието е от основно значение за триумфа на един водач. Ако желаете да разбирате, мотивирате и вдъхновявате другите, то първо би трябвало да започнете със себе си. Потърсете мнението на наставник или коуч, който да ви помогне да определите мощните и слабите си страни, стила ви на водачество и уменията, които е добре да придобиете.

 Ако сте самовглъбени

Ефективните водачи прекарват огромна част от времето си в размишления за намирането на най-хубавите способи да поддържат, учат и направляват чиновниците се. Доброто водачество опира значително до вярата в другите и разкриването на техните качества. Ако това не са вашите цели сега, то би трябвало да спрете да се фокусирате главно върху себе си и да насочите вниманието си върху останалите.

Ако имате отрицателен метод на мислене

Оставен без контрол, скептицизмът може да се трансформира в сериозен проблем. Това важи в особена мощ за водачите, които би трябвало да вдъхват убеденост у своите подчинени с си настройка. Не би трябвало да забравяте, че мислите прерастват в дейности, а дейностите в привички, които играят основна роля за разгръщането на цялостния ви капацитет. Позитивното мислене е признак на сполучливото водачество.

Ако залагате на несъмнено

В годините ми на работата като професионален коуч съм видя, че има малко неща, които лимитират лидерския капацитет на един човек от залагането на несъмнено. Излизането от зоната на комфорт и поемането на опасности е единствения метод за развиване и напредък в водачеството. Лидерът би трябвало да може да взима сложни решения и да знае по какъв начин да оповестява неприятните вести на своите чиновници.

Ако не следвате полезностите си

Хората не се трансформират във велики водачи, тъй като са амбициозни или отдадени на преследването на триумфа. Те стават такива, тъй като не вършат компромис със своите полезности и базират всяко свое деяние и решение на тях. Когато следвате полезностите си без значение от цената, която това може да ви коства, вие защитавате вашата еднаквост. Тогава вземането на сложните решения стават по-лесно, а благоденствието на хората към вас се трансформира във ваш приоритет.   

Най-добрите водачи стартират като схващат себе си и намират пропуските, които би трябвало да запълнят. Те работят върху личния си метод на мислене и настройки и с течение на времето осъзнават, че водачеството е да служиш на другите, до момента в който ти по-добре себе си.

...............

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР