Колкото е да е несъвършена демокрацията, тя е все пак

...
Колкото е да е несъвършена демокрацията, тя е все пак
Коментари Харесай

Паси: Промени в САЩ може да се отразят неблагоприятно върху трансатлантическата връзка

" Колкото е да е несъвършена демокрацията, тя е въпреки всичко по-доброто в света, а колкото и симпатична и миловидна да наподобява една тирания, тя е неприятното,. Първата борба на демокрацията би трябвало да бъде против главния инструмент и основното оръжие на диктатурите – пропагандата ", разяснява пред БНР Соломон Паси, създател и президент на Атлантическия клуб в България. По думите му, всяка борба на злото в някой завършек на света укрепва злите в други краища.

Колкото е да е несъвършена демокрацията, тя е въпреки всичко по-доброто в света, а колкото и симпатична и миловидна да наподобява една тирания, тя е неприятното, съобщи Паси. Според него първата борба на демокрацията би трябвало да бъде против главния инструмент и основното оръжие на диктатурите – пропагандата.

Тайванският пролив в никакъв случай не е бил хладна точка. Винаги би трябвало да сме подготвени, че там военни дейности са вероятни, уточни някогашният външен министър. По думите му, България би трябвало да има доста по-активна политика с Тайван и " това коленичене пред Китай е изцяло излишно ".

" Китай е най-голямата и непоклатима тирания на планетата. Първо атакува и окупира Тибет, сега има доста съществени репресии против уйгурите. Следващата огромна цел на Китай е да завладее Тайван. "

" Северна Корея е една от издънките на злото ", счита Соломон Паси.

" Не може да има знак на тъждество сред Москва и Брюксел, сред Москва и Вашингтон. Няма подобен знак на тъждество и няма симетричност в тези връзки. Има диктатори, има терористи, има неприятни и те би трябвало да бъдат наречени със личните им имена ", разяснява Паси.

На въпрос по какъв начин ще наподобява светът след изборната 2024 година, част от която са и изборите за Европейски парламент, ексдипломатът посочи, че " в Екологичен потенциал е извънредно време да бъде разбрано, че няма огромна разлика сред ляво и дясно ", а " огромната разлика е сред систематичните и популистките партии ". Паси е " угрижен от прогнозите за Съединени американски щати ", тъй като " измененията в Съединени американски щати могат да отекнат доста мощно из целия свят, в това число да имат отражение, не безусловно удобно, върху трансатлантическата връзка ", разрешила на Европа да бъде предпазена 75 години.

" Колкото и особен американски президент да бъде определен, въпреки всичко американската народна власт е ваксинирана поради множеството институции, които я пазят. В края на краищата, има един американски народ, който има право да си сменя президента и да не си го сменя. Руският народ няма право да си смени президента или в случай че го смени, ще го смени със същия. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР