Колко всъщност е един лев? Често точно този лев не

...
Колко всъщност е един лев? Често точно този лев не
Коментари Харесай

10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

Колко в действителност е един лев? Често тъкмо този лев не ни доближава, само че още по-често ни се коства напълно малко и извънредно непълен, за каквото и да е.

Пускаме го в касичка или го даваме на някой по-нуждаещ се от нас музикант на основната улица. Ето и 10 хрумвания по какъв начин да оползотворим последното си левче, където и да се намираме по света. Тук може да намерите нещо за всеки.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

1. Без изненада обиколката си по света стартираме от България. Навсякъде или съвсем на всички места у нас към този момент има автомивки, които са на самообслужване. А знаете ли каква е цената им? 5 минути за прилагане на тази услуга костват тъкмо едно левче. Колкото и вие имате, нали? Просто бъдете бързи и колата ви ще е като нова.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

2. Пътуването е едно от най-обогатяващите за индивида неща. Как да пътувате за 1 лев в България? Що за въпрос? БДЖ съвсем постоянно може да откри решение на този въпрос (особено в случай че сте студент, възпитаник, пенсионер или просто притежавате карта за намаление). Няма дестинация, която то да не обслужва и макар колоритната популярност, която му се носи, пътуването с него напълно не е обречено. А и обществените контакти, на които човек слага начало в купето, не могат да се осъществят другаде.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

3. България, макар своята неголяма повърхност, предлага дестинации, които водят до магнетични места и невероятни гледки. А в доста от родните забележителности входната такса е тъкмо толкоз. Кръгът от сходни места е по-широк за хора, ползващи понижение, само че освен. Сега наподобява по-лесно да напълним нашата брошура за 100-те национални туристически обекта с печати, нали?
* За всеобщо удивление, ниски входни такси има и в далечни от нас страни. (Пр. Храма на литературата в Ханой).

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

4. Автоматите за храна и кафе. Въпреки че в България се срещнат повече автомати, предлагащи единствено кафе, от ден на ден стартират да набират известност и вендинг машините за храна и разнообразни бутилирани питиета, благодарение на които може да заситите напиращия от вътрешната страна глад… за левче. Продуктите в сходни машини са дълготрайни, добре пакетирани и са постоянно отсреща, когато събитията ни притискат. Удобни са за офис пространства и за места, където напорът от хора не стопира непрекъснато (гари, летища).

Но в случай че въпреки всичко концепциите ви се простират надалеч от това просто да изхарчите последния си лев, а задачата ви е минимум да го удвоите, то ето ви и няколко разновидността по какъв начин може тъкмо той да ви донесе съществени облаги.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

5. Тото/ Еврофутбол – в случай че имате шанс или скоро някое птиче ви е „ дало знак “ да играете, последното ви левче ще е най-добре оползотворено точно по този начин. Избирате си 6 цифри и пускате фиша, който може да ви донесе облага. А в случай че сте почитател на футбола и разбирате от тактики и прогнози, постоянно може да опитате.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света


6. Акции – кой ли не желае да стане притежател на някоя обществена медия, банка или доходоносно предприятия и най-после на всяка година да получава дивидентите от своята инвестиция? Не, не ви споделям, че с 1 лев ще извършите милиони, само че все отнякъде се стартира. И в случай че тази концепция ви е заинтригувала, дано ви кажа, че неотдавна банка у нас пусна акции на символичната сума 1 лева

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

7. Криптовалути – и в случай че си мислите, че единствено в България 1 лев може да бъде добре оползотворен, тогава дано ви опровергаем. Криптовалутите са се наложили от дълго време като различни валути. Още със своята поява те провокираха необятен интерес и напор от хора, които да вложат средства си. И макар че това е много рискована инвестиция, в случай че смятате, че разбирате достатъчно по какъв начин работи целият този развой, това е идеалното място за вашето последно левче. Пускайте се самоуверено и стискайте палци покачването на цената да не стопира.

Сменяме посоката, с цел да ви показва няколко неща, които даже за мое удивление, ще получите в подмяна на 1 лев в най-различни точки по света.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

8. Бензинът и дизелът са неизбежно присъстващи в нашия живот. Искаме или не, огромна част от колите по света се „ хранят “ основно с тях. За разлика от България, в доста от страните по света 1 литър коства даже по-малко от левче. Гориво на сходни цени може да намерите в Иран, Алжир, Казахстан, Узбекистан, Катар, Боливия и къде ли още не. Невероятно е обаче, че във Венецуела може да заредите резервоара си за дълго пътешестване на цената на 1 лев. А това прави горивото в пъти по-евтино от питейната вода.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

9. За тъкмо 1 лев може да пиете кафе в доста точки по света – Египет, Колумбия, Кения и даже да си осигурите един много пълностоен обяд, включващ пиле с ориз, зеленчуци и плодове за десерт в Индонезия. Във Виетнам да ядете от локалната супичка „ Фо “, както и ориз с локални подправки и понички във Филипините и Индия. И в случай че това не ви се коства задоволително забавно, насочете се към Камбоджа. С вашето последно левче ще получите печена жаба с джинджифил и 3 хрупкави пържени паяка. А при положение, че сте традиционалисти и не ви се отдава опция да пътувате, отправете се към най-близката баничарница за българска закуска.

 10 неща, които можем да си купим с 1 лев по света

10. Точно левче коства къс диалог по телефона в страни, в които услугата не е всеобщо налична. В Камбоджа за същата сума може да си изперете облекла под 1 кг в социална пералня. Услугата там е извънредно публикувана и локалните я постоянно я употребяват. Филипинците пък оферират повече 20 цигари за по-малко от 1 лев. За тази сума могат да ви създадат половинчасов масаж на краката или да ви подстрижат – вие избирате.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР