Колко тежи най-голямата тиква в Германия? Отговорът е 795 килограма.

...
Колко тежи най-голямата тиква в Германия? Отговорът е 795 килограма.
Коментари Харесай

800 кг тежи най-голямата тиква в Германия

Колко тежи най-голямата тиква в Германия? Отговорът е 795 кг. Гигантският зарзават е отгледан в Бавария и зае първото място в обичайно за страната съревнование.

Язер и Хинер печелят купата за втори следващ път. Миналата година тяхната тиква тежеше малко повече от 792 кг. Постиженията им обаче остават надалеч под националния връх от 901 кг, подложен преди няколко години.

Всяка година в парка на замъка Лудвигсбург се събират стотици запалянковци, показващи своите най-красиви и най-големи екземпляри, както и големи статуи, изваяни от вкусния зарзават. Участват и доста градинари от други европейски страни, по тази причина шампионатът е разграничен на две елементи – народен и европейски. Първите трима в националното състезание се квалифицират за европейското, което се организира няколко дни по-късно.

Тази година на второ място се подреди тиква с тегло 727 кг, отгледана в провинция Хесен. Трети се подреди зарзават с 621 кг от Рейнланд-Пфалц. Провинция Баден-Вюртемберг, която е уредник на надпреварата, не съумя да се възползва от семейството си, като най-голямата нейна тиква тежи едвам 426 кг, задоволителни за седмото място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР