-Колко струва възстановяването на бул. Цар Борис III Обединител ,

...
-Колко струва възстановяването на бул. Цар Борис III Обединител ,
Коментари Харесай

Кметът за откриването: Моят свят беше щастлив

- Колко коства възобновяване на бул. „ Цар Борис III Обединител ”, където беше сцената?

-Нямаме точни суми, тъй като се работи по общия контракт. След 15-20 дни, когато фактурираме, тогава ще стане ясно. Предполагам, че няколко хиляди лв.. Не е нещо съществено.

- Тролейбусната мрежа ще се възвръща ли?

-Контактната мрежа е прибрана и би трябвало да забележим. Тя се връща по по-специален метод, тъй че тази седмица няма да я възвръщаме.

- А по принцип ще се възвръща ли?

- Не можем сега да кажем.

- Как преброихте, че на откриването е имало 50 000 фенове?

- Няма да спорим какъв брой са били.

- Откъде гледахте откриването, откакто изчетохте речта?

- Където си желаех. Вървях сред хората, поздравявахме се и те споделяха: Страхотно, фантастично, неповторимо, неповторимо чувство и страст. Въобще не ни пука какво написа вестник „ Марица ”. Не можеш да си представяш и ти поисквам да я изпиташ тази страст /към репортера на " Марица " /.

- Бях до сцената. Много хора си потеглиха, преди да свърши спектакълът. Озвучаването беше неприятно макар хонорара за музикален контрол. /Б.р. 12 000 евро/…

- Не, не, не. Виж, едно детенце на кулата сподели: „ Светът към нас е подобен, какъвто е светът в нас ”. Така че моят свят беше благополучен. Прекрасен.

- Кога стартира туристическият сезон?

-Когато стартира туристическият сезон. Това е имагинерно разбиране.

- Откъде сте сигурен, че площадът ще се резервира 50 години?

- Вътрешно чувство.

- Кога ще бъде пуснато придвижването в подлеза на ул. „ Гладстон ”?

- Когато стартира туристическият сезон. Работим в границите на втората половина на март да бъде подготвен.

- След натоварването от 200-тонната кула няма ли спомагателни увреждания на моста над бул. „ Кн. Мария Луиза ”?

- Правих механическа среща с изпълнителите и те ми споделиха, че след обследването на кулата, която не падна, гоним периодите да се пусне придвижването след 15 март. Честно казано, аз не чух разлюляване на кулата. Много мръсотия се изля и мисля, че ще е добре след 30-ия ден /Б. р. откакто прокуратурата завърши проверката/ да се простим на хората, които поставиха неимоверно доста старания за откриването, с цел да търпят хулите.

- Вашата заплата ще се усили ли до министерска?

- Ние ще внесем предложение, само че въпросът е какво ще гласоподава Общинският съвет. Ето това ще бъде моят опит. Ще оставя те да го решат и това ще бъде една оценка на доверието. Трябва да се вдигнат и заплатите на тези, които 7 години ги държах на самун и вода, защото моята заплата е доста по-ниска.

- Тоест вие ще внесете предложение за нарастване на заплатите с точки?

-С точки, точки, точки. Те ми са обичаните. Само няма да даваме думата на Емо Русинов, тъй като си припомням какво сподели за стадион " Пловдив ".

Б. р. Съветникът от ГЕРБ Емил Русинов преди време беше предложил на сесията да се изискат 180 млн. лв. от държавното управление за реконструкцията на стадиона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР