Колко ще струва вотът 2 в 1 на 9 юни?

...
Колко ще струва вотът 2 в 1 на 9 юни?
Коментари Харесай

Колко ще струва вотът 2 в 1 на 9 юни?

Колко ще коства вотът 2 в 1 на 9 юни? Служебното държавно управление утвърди средства в размер на 98 179,4 хиляди лв. за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 година

Дейностите, които ще се финансират

– подготовка и печатане на изборните описи

– закупуване и разработване на нужните изборни бумаги и материали, в т. ч. пликове за гласоподаване, протоколи, удостоверения и други

– логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет

– хонорари на членовете на общинските и секционните изборни комисии

– обезпечаване на гласуването в чужбина

– обезпечаване на охранителните мероприятия от Министерството на вътрешните работи с оглед запазване на публичния ред и сигурност

– осъществяване на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласоподаване

– образование на членовете на секционните изборни комисии

– обезпечаване на действия по видеонаблюдението и видеозаснемането на изборния развой

 

Кабинетът има подготвеност да обезпечи нужните средства при подписване от страна на Централната изборна комисия на нужните контракти.

Актът на държавното управление е в осъществяване на Изборния кодекс. Необходимите средства ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2024 година.

„ Опитите за пазаруване на гласове и опорочаването на изборите ще срещнат нашата безапелационна опозиция. Като длъжностен кабинет честните избори са наш приоритет, ще осъществяваме това прецизно в тясна съгласуваност с ЦИК. “  Това съобщи по-рано служебният министър председател Димитър Главчев по време на първото съвещание на държавното управление, напомня SafeNews.

„ Честността на вота е без конкуренция, по тази причина опитите за пазаруване на гласове и опорочаването на изборите ще срещнат нашата безапелационна опозиция. Служебният кабинет приготвя изборите, само че не взе участие в тях, следва предизборна капания “, добави Главчев.

„ Тя ще е напрегната, в тази обстановка сме длъжни да останем невъзмутими, ще се водим от законите, здравия разсъдък и ползите на жителите. Ще се фокусираме и върху решаването на разнообразни проблеми, страната няма режим на изчакване. Ще подсигуряваме спокойната и ефикасна работа на институциите. Убеден съм, че ще свършим доста работа. Пожелавам триумф и ползотворна работа “,каза още той.

 

Източник: NOVA

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР