Колко ще струва охраната за изборите за Европейски парламент според

...
Колко ще струва охраната за изборите за Европейски парламент според
Коментари Харесай

МВР щяло да знае колко струва охраната на евровота чак след края му

Колко ще коства защитата за изборите за Европейски парламент съгласно вътрешния министър Младен Маринов ще стане известно след вота.
" Настъпват събития, които не са планувани, също и нужда от защита на всеобщи мероприятия, свързани с изборите ", изясни той и добави, че Министерство на вътрешните работи има планувана запас. По думите му " запасът е това, което е обещано в допълнение плюс бюджета на Министерство на вътрешните работи ". " Тези средства са планувани за Министерство на вътрешните работи и се ръководят, съгласно обстановката ", сподели той.
Маринов не се ангажира с прогноза на каква сума би възлезнала защитата на изборите . " Не мога да кажа ", съобщи той пред публицисти, откакто бе изслушан по тематиката в парламентарната вътрешна комисия и разясни, че бюджетът на Министерство на вътрешните работи е за цялата година и когато се поставя ексклузивен труд или се правят спомагателни ограничения те са в границите на този бюджет, а спомагателната сума, която е отпусната на министерството, е в размер на 4,7 млн. лева
Запитан по какъв начин органите на реда ще се оправят по едно и също време с изборите и абитуриентските балове Маринов съобщи, че са взети ограничения, а и има насъбран опит. " Не за първи път сме подложени на такива тествания - мисля, че сътрудниците ще се оправят ", увери той.
По мотив упованията довечера в София да влезнат 20 000 души от Пловдив по отношение на мача Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив, вътрешният министър увери, че органите на реда са подхванали нужните ограничения. " Взели сме съществени ограничения, в това число с командировани чиновници, главно от Областна дирекция Пловдив, защото и двата тима са пловдивски и агитките са по-познати на пловдивските сътрудници ", сподели Маринов. Той разяснява, че дербито е в действителност съществено и изрази вяра по-доброто спортно оборудване тук да способства за по-нормално протичане на срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР