Колко ще струва охраната за изборите за Европейски парламент според

Колко ще струва охраната за изборите за Европейски парламент според ...

МВР щяло да знае колко струва охраната на евровота чак след края му.

Колко ще струва охраната за изборите за Европейски парламент според вътрешния министър Младен Маринов ще стане известно след вота.
"Настъпват събития, които не са предвидени, също и необходимост от охрана на масови мероприятия, свързани с изборите", обясни той и добави, че МВР има предвидена резерв. По думите му "резервът е това, което е дадено допълнително плюс бюджета на МВР". "Тези средства са предвидени за МВР и се управляват, съобразно ситуацията", каза той.
Маринов не се ангажира с прогноза на каква сума би възлезнала охраната на изборите. "Не мога да кажа", заяви той пред журналисти, след като бе изслушан по темата в парламентарната вътрешна комисия и поясни, че бюджетът на МВР е за цялата година и когато се полага извънреден труд или се извършват допълнителни мерки те са в рамките на този бюджет, а допълнителната сума, която е отпусната на министерството, е в размер на 4,7 млн. лв.
Запитан как органите на реда ще се справят едновременно с изборите и абитуриентските балове Маринов заяви, че са взети мерки, а и има натрупан опит. "Не за първи път сме подложени на такива изпитания - мисля, че колегите ще се справят", увери той.
По повод очакванията тази вечер в София да влезнат 20 000 души от Пловдив във връзка с мача Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив, вътрешният министър увери, че органите на реда са предприели необходимите мерки. "Взели сме сериозни мерки, включително с командировани служители, основно от Областна дирекция Пловдив, тъй като и двата отбора са пловдивски и агитките са по-познати на пловдивските колеги", каза Маринов. Той коментира, че дербито е наистина сериозно и изрази надежда по-доброто спортно съоръжение тук да допринесе за по-нормално протичане на срещата.

Източник: actualno.com