Колко още войни можете да поведете? Водите война с евродепутатите

...
Колко още войни можете да поведете? Водите война с евродепутатите
Коментари Харесай

Нинова за отлъчените софийски общинари: Опитен социалист ми каза, че бащите и дядовците им ще се обръщат в гроба

" Колко още войни можете да поведете? Водите война с евродепутатите си, с общинските си съветници, с част от структурите си. Колко още войни може да понесете като водач и да започнете като водач на Българска социалистическа партия? "

Този въпрос насочи водещата на предаването " Лице в лице " по БТВ Цветанка Ризова към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Колкото изисква моралът в политиката и достолепието ми. Скоро си прегледах речта пред Конгреса от 2016 година, с която ме избраха за ръководител, тогава съм споделила, че желая да променим България и да я почистим от задкулисието и паралелната страна, само че първо би трябвало да стартираме от себе си и да дадем образец. Да почистим задкулисието в Българска социалистическа партия. Всички следващи борби са подчинени на това ", отговори тя.

" Общинските ни съветници в София направиха двоен лупинг в границите на 12 часа, а точно по тематиките морал и достолепие. Подкрепиха претендент на ПП-ДБ за ръководител на Общинския съвет - тези хора, които единствено месец и половина преди този момент нарязаха паметника на Съветската войска, унищожават историята на България, честват с торта с главички и крачета на деца от паметника и на майката, която носи детето. Които ние заклеймихме и тези общински съветници също жигосаха. И след два месеца гласуваш с тях, подкрепяш тях. При това оправданието че трябвало да отпушат общинския съвет не важи, тъй като ПП-ДБ и ГЕРБ имаха гласовете да тръгне общинския съвет и гласоподаваха 40 души, при нужни 31. Защо ти е да предаваш тези, на които даде обещание, че ще пазиш паметта, историята ", уточни Нинова.

" Вторият лупинг беше след обяд. Защо излъгахте хората, че ще борите модела Борисов и Фандъкова в София. Това са десетки години старания да променим този модел на стотици социалисти и в София и в страната. И след обяд направихте болшинство с ГЕРБ, възстановявайки модела на Борисов и Фандъкова. И ще управлявате в болшинство с ГЕРБ. Това е моралният въпрос. Трябва да го обяснят на хората, които ги поддържаха в София. Защото изборите в София бяха положителни, резултатът - добър. И те го занулиха за 24 часа за четири комисии. Един умел социалист от софийските беше при мен - умен човек, сподели ми, че бащите и дядовците им ще се обръщат в гроба за това, което направиха, предавайки паметта им. Тази сглобка има потребност от мощна съпротива. Хората не те избраха, с цел да подкрепиш Борисов в столицата ", ядоса се водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР