Колко ни струва бездействието? Такъв въпрос си задава професорът в

...
Колко ни струва бездействието? Такъв въпрос си задава професорът в
Коментари Харесай

Професор от Харвард предлага да изчислим колко ни струва излишното губене на време

Колко ни коства бездействието? Такъв въпрос си задава професорът в  Харвардското бизнес учебно заведение и колумнист на The Atlantic, Артър Брукс и предлага калкулации на вредите в отговор.

В една от последните си авторски колонки Брукс споделя по какъв начин неотдавна стоял до 3 часа сутринта, с цел да гледа сериал, което го подтикнало да се замисли по какъв начин да спре да губи време, написа списание Inc.

През 2012 година откриватели от Университета в Торонто предложиха на доброволци да сметнат какъв брой печелят на работен час и да си помнят тази цифра, когато усетят, че се увличат прекалено много в неща, които ги разсейват и им лишават повече от нужното време. Паралелно с това трябвало да изчислят и почти какъв брой време прекарват в обществените мрежи всеки ден. 

„ Този ​​метод може да ни убеди да спрем да губим време за пристрастяващи дейностит “, написа Брукс. Представете си, че сте заседнали в обществените мрежи. Ако междинният американец е в тях към 142 минути дневно и печели към 29,92 $ на час, тогава можем да кажем, че поради виртуалната си интензивност той не доработва към $71 дневно. "

Напомнянето за цената на всеки час може да подтикне човек да взема решения, които са п -добре съобразени с целите им, написа професор Брукс. Това въпреки всичко не значи, че би трябвало да се лишаваме от продуктивни интензивности и отмора. Дейностите, които са релаксиращи и приятни, не са загуба на време, обобщава Брукс.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР