Колко живот остава на човечеството, ако не отлети за Марс.

...
Колко живот остава на човечеството, ако не отлети за Марс.
Коментари Харесай

Мъск обяви колко живот остава на човечеството, ако не отлети за Марс

Колко живот остава на човечеството, в случай че не отлети за Марс. Това заяви създателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск. Той дефинира времевата рамка за битие на човешката цивилизация.

Според него в случай че хората съумеят да завладеят дълбокия Космос и да се реалокират на други планети, тогава човечеството ще съществува още милиони години. Иначе им остават единствено няколкостотин години.

„ Ако станем междупланетни и по-късно междузвездни, нашата цивилизация ще продължи милиони години. Ако не, тогава може би единствено няколкостотин години “, уверен е той.

Мъск неведнъж е представял предложение за нуждата освен да се поддържа равнището на техническо развиване, само че и да стартира колонизирането на Марс.

Това, съгласно него, ще отнеме най-малко 20 години, до момента в който планетата и популацията на нея станат самодостатъчни.

По-рано, през февруари 2023 година, предприемачът изясни, че неговата ракета-носител Starship може да достави хора на Марс през идващите 10 години, а след към 15 години там ще бъде основана „ процъфтяваща база “.

Ексцентричният милиардер и вложител във високи технологии разгласи, че счита да изпрати 1 млн. души на Марс, напомня SafeNews.

Той към този момент има проект по какъв начин да стане това. По думите му всеобщото преселение към Червената планета би трябвало да стартира през 2029 година За тогава милиардерът възнамерява ракетите на неговата компания “Спейс екс ” да кацнат за първи път на Марс. Първоначално се твърдеше, че това ще стане още тази година, по-късно задачата бе отсрочена за 2026 година, а най-после за реалистична дата бе посочена 2029 година

Мъск разкри бомбастичното си желание в личната си обществена мрежа Х.

В отговор на обява, в която се твърди, че “Старшип ” на “Спейс екс ” ще ни води до Марс, Мъск споделя: “Ние начертаваме проект да отведем милион души на Марс. Цивилизацията минава Големия еднопланетен филтър единствено когато Марс може да оцелее, даже в случай че снабдителните кораби от Земята спрат да идват ”.

Мъск от дълго време проповядва, че човечеството би трябвало да се трансформира в “мултипланетарен тип ”, с цел да подсигурява дълготрайното човешко оцеляване.

 

Той сподели още през 2021 година: “Измина съвсем половин век, откогато хората за финален път са били на Луната. Това е прекомерно дълго, би трябвало да се върнем там и да имаме непрекъсната база на Луната, огромна непрекъснато заета база на Луната. И по-късно да изградим град на Марс и да се превърнем в галактическа цивилизация, многопланетарен тип ”.

Един ден полетите до Марс ще бъдат нещо като сегашните полети сред страните, уверен е мегабогаташът. Компанията му към този момент съумя да реализира една фантазия, която до неотдавна изглеждаше невероятна, като сътвори многократни ракети, способни да изхвърчат в Космоса и да се връщат на Земята. Така галактическите пътувания станаха доста по-ефективни и икономични.

Според проектите на Мъск мегаполисът от 1 млн. души на Марс ще се осъществя към 2050 година

Там ще бъдат открити и доста нови работни места.

За да осъществя желанията си, милиардерът счита да построи флот от 1000 ракети “Старшип ”, чийто план е да осъществят пътувания в далечния Космос, разкрива елементи изданието “Бизнес инсайдър ”. Всяка ракета ще е способна да транспортира по 100 т товар и по 100 пасажери.

 

Източник – 24 часа, Блиц

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР