Колко често пускате пералня? Да, и аз така предположих –

...
Колко често пускате пералня? Да, и аз така предположих –
Коментари Харесай

Да перем ли дрехите, обърнати наопаки?

Колко постоянно пускате пералня? Да, и аз по този начин допуснах – през ден. Голяма част от дамите към този момент го вършим механично – разделяме прането, слагаме прахуляк и омекотител, завъртаме копчето и готово. Ако обаче се замислим съществено за прането на облекла, то не наподобява чак толкоз обикновено, колкото ние го вършим да наподобява. Като стартираме от разделянето на светлите от цветните облекла, минем през материите и стигнем до температурата на пране.

А замисляли ли сте се дали е значимо да перете облеклата от външната страна, или е по-добре да ги обърнете наобратно? Днес разкриваме отговора на този по този начин задаван въпрос.

Голяма част от хората обръщат наобратно облеклата преди пране, в което има логичност. Освен в случай че не са изцапани извън, вътрешната им страна е по-мръсна, тъй като е изложена на досег с тялото ни, там „ се среща “ с бактерии, гъбички, пот, кожни мазнини и още куп неприятни неща.

Прането наобратно резервира по-дълго цветовете и формата на облеклата. При съществуването на приложения и украшения, обръщането им наобратно преди пране дори си е наложително.

Какви са негативите? То не се предлага, когато перем работни или доста нечисти облекла. Трябва да внимаваме и с деликатни материи, като коприна и вълна, които могат да се деформират, в случай че ги перем наобратно, написа woman.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР