Колко часа трябва да работи човек на седмица?Това е въпросът,

...
Колко часа трябва да работи човек на седмица?Това е въпросът,
Коментари Харесай

NR Narayana Murthy: Защо индийците обсъждат 70-часова работна седмица

Колко часа би трябвало да работи човек на седмица?

Това е въпросът, който се задава в Индия през последните няколко дни, откакто софтуерният милиардер NR Narayana Murthy - тъстът на английския министър председател Rishi Sunak - сподели, че младежите би трябвало да са подготвени да работят 70 часове седмично, с цел да помогне за развиването на страната.

" Производителността на труда в Индия е една от най-ниските в света ", сподели той неотдавна в подкаст. „ Освен в случай че не подобрим нашата продуктивност на труда... няма да можем да се конкурираме с тези страни, които са постигнали голям прогрес. “

" Така че, затова, моят условието е нашите младежи да кажат: „ Това е моята страна. Бих желал да работя 70 часа на седмица “, добави той.

След мненията стана вирусен, господин Мърти получи както поддръжка, по този начин и рецензия, до момента в който хората в обществените медии и страниците с отзиви на вестниците обсъждаха „ токсичните “ работни култури и какво работодателите могат да чакат от хората, които наемат.

Част от рецензиите идват от хора, които акцентират началните заплати - нормално в ниския край - за инженери в индийски софтуерни компании, в това число Infosys, на която господин Murthy е съосновател.

Други се концентрираха върху проблемите с физическото и психическото здраве, които биха могли да зародят от работата без отмора.

" Няма време за другарство, няма време за диалози със фамилията, няма време за извършения, няма време за отмора. Да не приказваме, че фирмите чакат хората да дават отговор на имейли и позвънявания и след работно време. Тогава се чудите за какво младежите получават сърдечни удари? " Д-р Дийпак Кришнамурти, основан в Бенгалуру кардиолог, написа в X (бивш Twitter).

И някои показаха че множеството дами са работили доста повече от 70 часа седмично - както в офиса, по този начин и в домовете си.

Тази обява в Twitter не може да бъде показана във вашия браузър. Моля, активирайте Javascript или пробвайте с различен браузър. Вижте истинското наличие в Twitter BBC е не носи отговорност за наличието на външни уеб сайтове. Пропускане на обява в Twitter от Radhika Gupta

Разрешаване на наличие в Twitter?

Това публикацията съдържа наличие, предоставено от Twitter. Искаме вашето позволение, преди да бъде заредено нещо, защото те може да употребяват бисквитки и други технологии. Може да желаете да прочетете и преди да приемете. За да видите това наличие, изберете „ одобрявам и не преставам “.

Приемете и продължете BBC не носи отговорност за наличието на външни уеб сайтове. Край на обява в Twitter от Radhika Gupta
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР