Колко български деца годишно се диагностицират с тежки заболявания? Няма

...
Колко български деца годишно се диагностицират с тежки заболявания? Няма
Коментари Харесай

Да помогнем на Никола, защото „който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”!

Колко български деца годишно се диагностицират с тежки болести? Няма публична статистка по тази причина или пък е най-строго защитаваната загадка в страната, за която е обществена загадка, че е като разграден двор. Според разнообразни данни и източници в страната ни годишно се диагностицират сред 200 и 400 деца с тежки болести.

Всички те се нуждаят от скъпо струващи лекувания, интервенции, профилактика и поддръжка. Малко са фамилиите, които съумяват чисто физически да се оправят независимо  с проблемите си. Затова е значимо страната, общините, организациите, всеки да оказва помощ на тези хора, макар неналичието на европейска дарителска просвета у нас. И това има своето пояснение –

небогати хора, каквито са множеството българи мъчно се отзовават в помощ на други небогати – такава е обременителната родна народопсихология.

Колкото до страната – от общите ни пари се краде безобразно от доста години насам, само че институциите, които би трябвало да оказват помощ на фамилиите с заболели деца, могат и кон да уморят с бюрократщината си, нежели изтерзаните родители от тежката участ. Знаем и за една и две частни фондации, злоупотребили с помощните средства за заболели деца, което е освен закононарушение, а и тежък, непростителен грях.



На уеб страницата на община Радомир прочетох информация за едно тежко болно детенце на семейство, което познавам и в този смисъл подсигурявам за тези хора, че са честни, работливи, почтени хора, застигнати от зла орис. Не е нужно да изяснявам и какъв брой се разстроих, заради заболяването на дребния Никола. Близките събират дарения за лекуването му на персонална сметка и който желае може да ги поддържа. Смятам, че

прави чест на общината и на локалния футболен клуб, че са приели драговолно благородната идея за спасяването на едно българско дете.

„ Община Радомир и ФК „ Струмска популярност “ Радомир провеждат ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА В ПОМОЩ НА НИКОЛА

Едно слънчево дете, дете изпълнено с фантазии се постанова да порасне бързо да стане войник, войник за живота си, войник за усмивката на мама, тате, бате!

Българче на име Никола, ще би трябвало да организира най-тежката и значима борба в живота си с “Остеосаркома феморис декстри ”, а всички ние ще би трябвало да го подкрепим, да сме му опора и Надежда за триумф!

На 04.06.23г. /неделя/ от 18:00ч. ще се организира финален мач за сезона сред тимовете на ФК „ Струмска популярност “ и „ Марица “ Пловдив на стадион „ Христо Радованов “, гр. Радомир.

Сумата от продадените билети за мача ще бъде дарена!

Ще бъдат сложени и дарителски кутии за набиране на средства в помощ на Никола!

Очакваме Ви!

Дарителска сметка:

IBAN: BG72 BPBI 7947 4064 4099 01

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Никола Ивайлов Ангелов ”.

Мачът се е състоял през вчерашния ден, а апелът за спасението на Никола, е доказателство, че футболът в действителност е Велика игра, предопределена освен да забавлява. Дано повече хора се отзоват и оказват помощ на Никола в битката му с рисковата болест! Защото, както написа в Талмуда:

„ Който избави един човешки живот, избавя цяла галактика ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР