Колко абстрактно звучи - дойде новата власт. Дали власт дойде?

...
Колко абстрактно звучи - дойде новата власт. Дали власт дойде?
Коментари Харесай

Димитър Недков разкри какво се случва в стаята на ДПС

" Колко нереално звучи - пристигна новата власт. Дали власт пристигна? Смятам, че България се намира в по този начин наречения политически дефолт, което значи, че кредиторите, гласоподавателите, най-малко при демокрацията е по този начин, възложителите на публичната поръчка към политическата класа, останаха отвън нея. За първи път имахме едни избори, в които, като се изключи една единствена партия, никой от гласоподавателите не получи това, което му обещаваха ". Това сподели писателят Димитър Недков в студиото на " Денят ON AIR ".

" Този път по време на предизборните акции ми направи усещане по какъв начин всички говореха какво няма да създадат никога, това беше формата на заричане на това нещо. Само Движение за права и свободи споделяше какво желае да направи и искрено си сподели, че този път властта без тях не може ", акцентира Недков и добави, че в България и в политиката, е както в живота - " или си някой, или си на някого ".
-->
" През целия български преход ние имаме единствено две политически персони, които са някой. Това са Ахмед Доган и Иван Костов. Това са двама професионални, самоизградили се български политици, които са някой ", сподели още писателят.

Доган осъществя посредством Движението за права и свободи – то не инцидентно по този начин се споделя, класическия либелализъм, а Костов – неолиберализма, така наречен вносна народна власт, известна у нас като соросоидна, спонсорирана народна власт, изясни Недков. И акцентира: „ Неолиберализмът значи загуба на суверенитет, при която някой сценарист някъде написа сюжети за България. Сценаристът не е тук. ”.

По негови думи сега България има " официално държавно управление. "

" Независимо от сделките, които имат, имаме безусловно фиктивен министър председател, който с изключение на да съставлява себе си, нищо друго няма да взема решение, властта напълно се намира в ръцете на две персони от " Промяната ". Затова бяха напъните мандатът да е на „ Промяната ”. Това са действителният министър председател и вземащ решенията Асен Василев. Кабинетът може да се назова кабинетът „ Василев ”. И момичето - всичко минава през координацията на Лена Бориславова ", счита Недков. Нищо в тази партия и нищо по време на това държавно управление няма да се случва без да минава през нейната съгласуваност, сподели той.

Според него предстоят значими решения за взимане, които могат да се окажат пагубни за страната.

Относно президента Румен Радев, Димитър Недков съобщи, че " той е първият главнокомандващ президент, на който му е назначен не министър на защитата, а министър на войната. Отдавна се питаме за какво се назоваваме Министерство на защитата. В момента всеки води война с всеки. Президентът може да се сърди единствено на себе си, тъй като единствено преди три години, той разгласи на форума за Триморието, че главната цел на страните от Прибалтика е реализиране на синергия със стратегическите ползи на Съединени американски щати. Ако си спомним, тогава бе презентиран планът " Промяната ". Генералният въпрос е кой показа на президента това харвардското трио – момичето и двете момчета? Това е, може би, посолството ", сподели той.

Посолството, което не би трябвало да се бърка с другите посолства, е времеучежището на петите колони на този вид импортна народна власт и колониална администрация, сподели Недков.

Попитан каква е ролята на Движение за права и свободи, Димитър Недков съобщи: „ Добре, че ги има. ”.

Оказа се че това е единственото място, където могат да се съберат и да си приказват всички – стаята на Движение за права и свободи в Народното събрание. Движение за права и свободи се явява посредник в тази ситуация, сподели писателят. Той напомни встъпителната тирада на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при откриването на 49-ото Народно събрание, в която Карадайъ сподели, че най-стратегическата задача, която неизбежно следва на страната, е преучредяване на страната.

Как се прави това? То няма да мине единствено с промени в конституцията за правосъдната система.България, откакто би трябвало да бъде върната към нормалността, както споделя Карадайъ, с цел да се избегне политическият дефолт, изисква цялостна нова конституция. Налага се предефиниране на съществени термини като що е война и що е народ в случай, че имаме две равнопоставени Българии – тази тук, и онази прокудената, продължи писателят.

Според него в конституцията би трябвало да има и още една значима корекция. Напоследък политиците започнаха да приказват за изкуствения разсъдък. Но той към момента е зависим на естествения. В момента, в който стартира да се самовъзпроизвежда и да придобива лично творение, в една конституция би трябвало написа що е то е натурален разсъдък и неестествен. В множеството демократични страни естественият разсъдък е народен капитал и се счита за детайл от националната сигурност, безапелационен бе Димитър Недков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР