Колите на старо в България са поскъпнали средно с над

...
Колите на старо в България са поскъпнали средно с над
Коментари Харесай

Колите на старо поскъпнаха с 40%

Колите на остаряло в България са поскъпнали приблизително с над 40% за интервал от една година.

" Основната причина за това повишаване е, че от началото на тази година се покачиха извънредно доста услугите, които са свързани с колите. Например, в случай че се вкара един автомобил в България, то е належащо едно цялостно изпиране на автосалона вътре, бояджийските услуги също нарастнаха извънредно доста - съвсем двойно. Всичко това оказва въздействие върху цената ", разяснява Цветелина Цанева - изпълнителен шеф на Асоциацията на вносителите на коли.

Около 300 хиляди автомобила общо се записват у нас в границите на една календарна година. В това число влизат както колите на остаряло, по този начин и новите транспортни средства. Българите към момента залагат главно на дизеловите мотори при покупка както на нови, по този начин и на остарели коли.

Най-масовият автомобил, който карат българските жители е 10-годишен, нормално импорт от Германия или Италия, стана ясно от думите на Цанева за предаването Money.bg.

" През януари и февруари тази година максимален е броят на регистрациите на леки коли, които са на над 10 години - близо 25 хиляди. Общо всички регистрирани коли за двата месеца са 55 хиляди ", уточни тя.

Китайските електрически коли ще стават все по-купувани в Европа, макар опитите на Европейската комисия да контролира вноса. А повода е явна - доста по-ниските им цени.

" Цената на китайските електрически автомобили е съвсем двойно по-ниска. В България обаче те не са доста търсени все още, тъй като издаването на самостоятелни утвържденията при покупката на такава кола у нас костват най-малко 2 хиляди лв. ", посочи Цанева.

Любопитно е, че при покупката на суперколи страната ни бележи растеж. Сред най-търсените марки са " Ламборгини ", " Ферари " и " Мазерати. " През 2023 година в България са закупени към хиляда такива автомобила, някои от тях достигащи цени от 1 милион евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР