Количеството електроенергия, произведена с въглища, е нараснала с 9% през

...
Количеството електроенергия, произведена с въглища, е нараснала с 9% през
Коментари Харесай

Рязкото поскъпване на газа тласка нагоре търсенето на въглища

Количеството електрическа енергия, създадена с въглища, е повишена с 9% през 2021 година, с цел да доближи нов връх по данни на Международната организация по енергетика, предава. 

Употребата на въглища е намаляла през 2019 и 2020 година – въпреки и по-малко от предстоящото – само че миналогодишното бързо икономическо възобновяване докара до повишаване на търсенето на електрическа енергия да нарасне доста по-бързо от опциите на доставките с ниски въглеродни излъчвания. Рязкото повишаване на цените на природния газ също усили търсенето на въглища, като ги направи по-конкурентоспособни във връзка с разноските. Отказът от потреблението на този вид изкопаеми горива е една от огромните цели на прехода към въглеродна индиферентност, само че икономическите последици от пандемията слагат други, по-належащи тематики на дневен ред на този стадий. 

Индия и Китай, които дружно съставляват две трети от международното търсене, регистрират най-голямото нарастване на търсенето, макар обстоятелството, че и двете страни са употребявали огромни количества възобновима сила. Тези две стопански системи, зависещи от въглища и с общо население от съвсем 3 милиарда души, ще останат основни за търсенето на въглиша и в бъдеще. 

Международната организация по енергетика твърди, че " в зависимост от метеорологичните условия и икономическия напредък, международното търсене на въглища може да доближи нови върхове още през тази година и да остане на това равнище през идващите две години, наблягайки нуждата от бързи и твърди политически действии ". Агенцията също по този начин проучва цените на въглищата за последните две години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР