Количествата ваксини срещу Covid-19 са договаряни с производителите им с

...
Количествата ваксини срещу Covid-19 са договаряни с производителите им с
Коментари Харесай

ЕК: Предоговаряме доставките на ваксините, има специфични условия

Количествата ваксини против Covid-19 са договаряни с производителите им с присъединяване на представители на всички страни-членки, съобщи представителят на Европейската комисия Стефан де Кеерсмакер, представен от БНР.

Той бе помолен да разяснява думите на министъра на опазването на здравето Асен Меджидиев, че България ще упорства пред Европейската комисия за преустановяване на контракта с " Пфайзер ", защото през предходната година е унищожила 2 млн. дози, а през тази следва да унищожи още едно голямо количество.

" Всички контракти с фармацевтичните сдружения бяха направени от екип договарящи, който се състои от представители на Комисията и на страните-членки. Така че, става въпрос за взаимна работа, в която са взели участие Комисията и страните-членки. Държавите са били напълно наясно за изискванията на всички подписани контракти с производителите на ваксини. Министрите от Съвета на Европейски Съюз дадоха мандат на Комисията и по-точно на договарящия екип да възобновят договорите, с цел да отговорят по-добре на потребностите на страните-членки. " - сподели представителят на Комисията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР