Колективният отказ на България, Черна гора и Северна Македония да

...
Колективният отказ на България, Черна гора и Северна Македония да
Коментари Харесай

В Русия: България трябва да получи твърд отговор заради самолета на Лавров

Колективният отвод на България, Черна гора и Северна Македония да позволен самолета на външния министър Сергей Лавров до Сърбия е ориентиран против две суверенни европейски страни, нужна е взаимна твърда реакция със Сърбия. Това мнение изрази в понеделник заместник-председателят на Съвета на федерацията на РФ Константин Косачев, съобщи ТАСС.

„ Сегашният демарш, несъмнено, не е за самолетите. Той е ориентиран против Русия като страна и против Сърбия като страна. Надявам се, че реакцията ще бъде взаимна и извънредно твърда, под формата освен на дипломатически митинги, само че и съответни, на практика отговори “, написа Косачев в канала си в Телеграм. Той не се съмнява, че сходен групов отвод на трите страни да позволен самолета на Лавров в Сърбия не е решение на тези три страни.

„ И трите страни, откакто се причислиха към НАТО, изгубиха суверенитета си съществено и за дълго време. Без Съединени американски щати това не би могло да се случи. Чрез директна интервенция в двустранните каузи на две суверенни европейски страни, които не са членки на алианса - Русия и Сърбия - НАТО се пробва да завземе и подчини останалата част от Европа “, означи заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Той назова неналичието на личен суверенитет в обединена Европа главният проблем на продължаващото разделяне. „ България, Черна гора и Северна Македония към този момент се причислиха към погребалния екип, представляван от Англия, Полша, трите балтийски страни и Чехия. Гробари на една същинска европейска фантазия “, сподели Косачев. Той напомни, че през септември 2019 година българското външно министерство, ръководено от Екатерина Захариева, прикани Русия да не поддържа „ съмнителната историческа теза “, че войната на Съветския съюз против нацистка Германия е освобождението на Европа. „ Нищо не се случва инцидентно и нищо не минава безследно “, заключи Косачев.

Граничещите със Сърбия страни отхвърлиха да пропуснат самолета на съветския външен министър Сергей Лавров през своето въздушно пространство до Белград, удостовери по-рано говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС. Захарова съобщи това нощес в италианското токшоу " Не сцена " по италианската телевизия Ла7. " Вие говорите за разкриване на канали, използваме опциите (за общуване), а единствено преди час страните, заобикалящи Сърбия, закриха естествения въздушен канал за самолета на Сергей Лавров, който трябваше да отиде в Сърбия. Руската делегация трябваше да организира договаряния в Белград и страни-членки на Европейски Съюз и НАТО затвориха въздушното си пространство. Това е следващият затворен канал за връзка ", акцентира Захарова. Според нея спирането на връзките се дължи на Запада, а не на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР