Колективните мироопазващи сили на ОДКС започнаха да предават защитаваните от

...
Колективните мироопазващи сили на ОДКС започнаха да предават защитаваните от
Коментари Харесай

ОДКС се готви за напускане на Казахстан, три области остават с висока степен на терористична опасност

Колективните мироопазващи сили на ОДКС започнаха да предават защитаваните от тях обекти на профилираните ведомства в Казахстан, съобщи РИА Новости, базирайки се на известие на съветското министерство на защитата. „ В сходство с проекта, създаден от командването на груповите мироопазващи сили на ОДКС и Министерството на защитата на Република Казахстан, стартира прехвърлянето на обществено значими обекти, предпазени от миротворци, към правоприлагащите органи на страната “, се споделя в известието.

От ведомството прибавят, че миротворците стартират подготовка на техниката и материалите за товарене на самолети на Върховен касационен съд на Русия и завръщане в пунктовете с непрекъсната дислокация. ТАСС заяви, че правоприлагащите органи на Казахстан са приключили антитерористичната интервенция в 14 от 17-те района на страната. Това оповестиха тази заран от пресслужбата на Комитета за национална сигурност на републиката.

„ За сегашния интервал обстановката е нормализирана в 14 области на Република Казахстан. Поради тази причина републиканският действен щаб за битка с тероризма уведомява уведомява за края на антитерористичната интервенция и анулацията на сериозното алено равнище на терористична заплаха в териториите на градовете Нур-Султан, Шимкент, както и Акмолинска, Актюбинска, Атирауска, Изночно-Казахстанска, Западно-Казахстанска, Карагандинска, Казълординска, Костанайска, Мангистауска, Павлодарска, Северно-Казахстанска и Туркестанска област, се споделя в известието.

Както прецизират от пресслужбата, антитерористичната интервенция продължава в три района на страната. „ В същото време в град Алма-Ата и областите Алма-Ата и Жамбил се подхващат ограничения за идентифициране и задържане на терористи и лица, участващи в други незаконни действия по време на всеобщите вълнения. Съответно в тези райони продължава, сериозното алено равнище на терористична заплаха остава “, се споделя в известието.

В тези области антитерористичната интервенция продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР