Колегите, приятелите и феновете на Ваня Костова са в пълен

...
Колегите, приятелите и феновете на Ваня Костова са в пълен
Коментари Харесай

Ваня Костова била на крачка от рака заради нещастна любов

Колегите, приятелите и почитателите на Ваня Костова са в цялостен потрес от новината за кончината й. Винаги усмихнатата певица в последно време не общувала съвсем с никого - приказва се, че имала паник офанзиви поради Ковид-19, макар постоянния си темперамент и решимостта си да преодолява всеки здравословен проблем благодарение на сина си  - доктор Боян Михайлов от Втора градска болница.

Пее на политически манифестации в края на 80-те

„ Всяко време е особено с метода, по който хората показват митинга си против нередностите. Дори едни и същи персони при разнообразни условия биха се бунтували радикално друго. Бих ги схванала във всички случаи - щом са жертва на несправедливости и гаври. Но аз съм за проява с умни, морални и надарени водачи, за кротичък митинг посредством силата на словото, изкуството и всички вероятни, само че демократични средства ”.

Оцелява след злополука

Ваня оцелява след доста премеждия, даже след злополука, само че в никакъв случай не приказва за това. „ Романът на човешкия живот от време на време е толкоз необикновен, че звучи като фиктивен. Дори историята на любовта, на майчинството, на другарството, на призванието може да звучи неправдоподобно. А във връзка на оцеляването - в случай че има късмет да се отдадеш на призванието си, тъй че да си вадиш хляба с нещото, което най-вече обичаш и умееш да правиш, оцеляването ти ще е ария. В някои случаи това даже е безусловно ”.

Заработва с пеене още от 9 клас

„ Наложи се да продължа да се трудя и след ваканцията на IX клас, та чак до абитуриенския бал. Знаех задоволително шлагери. Сама си акомпанирах на китара. В Английската всички пееха и свиреха. Бях наясно със солфежа и обикновената доктрина на музиката. Получих и скъпи безвъзмездни уроци по пеене от една благородна дама - Ваня Узунова. Всичко това ми обезпечи взимане на категория за дееспособност след полагане на изпит по тогавашните условия. Изпитната комисия се състоеше от университетски преподаватели от Консерваторията. Получих позволение да пея даже и на британски. Музикантите, с които започнах работа, бяха съвършени. Много ми помагаха. Буквално ме приготвиха за огромната професионална сцена по-късно. Едновременно с това пеех и като спомагателен вокал в първата " Тоника " на Стефан Диомов. Случваше се да бъда дубльорка на Ева. Бях щастливо малко момиче. И в този момент е по този начин. Само дето съм попораснала. Музиката ми даде всичко, от което се нуждая, с цел да оцелея. Да съм жива. Но най-вече от всичко ме накара да се усещам потребна, обичана и благословена ”.

Смъртта на майка й я вади от релсите

„ Много неща биха могли да наранят една жена - ревността на обичания, недоверието в нея, лъжата, измяната, прочувственият обир... Това, което най-силно ме е наранило, е загубата на майка ми и пренебрежението, несправедливостта и грубостта към детето ми. Нещото, което може да ме извиси, е красивата ария. Не толкоз, в случай че аз я извършвам, колкото, в случай че съм провокирала създателите да я основат. Извисява ме до небесата даже най-скромният триумф и най-най-мъничката победа на сина ми ”.

Преди години споделя " Не ми се живее "     

„ Случи се от дълго време.  Тогава леех сълзи по изгубена обич. Това отвлече вниманието ми от същинската заплаха - рака, която грозеше освен мен, само че и сина ми. Той понесе шока. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР