„Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят

...
„Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Има пари за Зографския манастир и „Александър Невски”

„ Колегите от Българска социалистическа партия се пробват от всяко нещо да създадат скандал и да прозвучи, че надали не държавното управление, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и за „ Александър Невски” – което е безспорна глупост”, разяснява министър председателят Бойко Борисов думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, който разгласи, че левицата дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд.

Повод за решението на Българска социалистическа партия било предлагането на Васил Антонов за разпределяне на 1,13 млн. лева за храма „ Александър Невски “ и Зографския манастир. То било признато, а след това отхвърлено при окончателното гласоподаване през вчерашния ден.

„ Още в сряда от Зографския манастир, които бяха поискали 209 хиляди лева за южното крило, споделиха, че няма да им стигне това – по тази причина съм поканил (игумена на Зографската света обител архимандрит – б.ред.) Амвросий да пристигна в сряда, да създадат сметка до тогава и ни да ми кажат (за) цялото южно крило – с цел да стане каквото е на Троянския, Бачковския, Рилския и кой ли не манастир…, който сме създали, ремонтирали или напълно обновили – толкоз пари да им отпусне Министерският съвет.

И също – знаете: 2,5 млн. за Семинарията и също така за „ Александър Невски”. Пак дублирам: това е доста комплициран план, патриархът и Синодът знаят, че би трябвало да се направи детайлна оценка на основите, на покрива и чак тогава ще знаем 15 – 16 или 20 млн. ще коства това. Това са доста пари да се оправи, само че аз съм им ги заречен, държавното управление им ги е дало обещание, и щом станем подготвени, тогава ще бъдат на тяхно разположение. Така че за делата има кой да ни съди – и едните, и другите”, разяснява той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР