Коледно тричане разтресе БСП. Националният съвет изключи от партията бившия

...
Коледно тричане разтресе БСП. Националният съвет изключи от партията бившия
Коментари Харесай

Коледно тричане в БСП: Изключиха Кирил Добрев от партията он...

Коледно тричане разтресе Българска социалистическа партия. Националният съвет изключи от партията някогашния зам.-председател Кирил Добрев. Решението е взето на изключително неприсъствено съвещание, за което се събират подписи от членовете на аления пленум.

" Народно събрание на Българска социалистическа партия наложи на члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Николаев Добрев мярката за партийно влияние „ Изключване “ и приключи участието му в Българска социалистическа партия ", гласи сбитото известие от пресцентъра на " Позитано ".

Гласували са общо 170 от 187 членове на Националния съвет, разпределени както следва: за - 106 гласа, срещу - 61 гласа, въздържал се - 3 гласа.

Искането за изключване на Добрев, е пристигнало от няколко организации, измежду тях – Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и младежката организация в Елин Пелин. Сред претекстовете са изброени " намерено опълчване на решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното пропадане ", " голям брой медийни изяви, употребявани за вътрешнопартийни цели и създаващи отрицателен облик на Българска социалистическа партия ", като са припомнени негови изявленията, в които назовава партията си " сакат кон " или оповестява, че член на ИБ на партията е взел над 150 млн. лева от Бойко Борисов посредством публични поръчки.

Сред другите претекстове е записано " подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на Българска социалистическа партия и внушават неналичието на организационно-политическо единение " и е припомнен абсурдът, в който се стигна до физически конфликт с организационния секретар Евгений Белий. Добрев е упрекнат и за образуване на шумни митинги пред централата на партията преди пленуми.

Като претекстове са посочени и " подкрепяне построяването на структури на нови политически планове " и " потребление на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи ".

От Българска социалистическа партия настояват още, че са дали опция на Добрев да отговори на обвиняванията посредством изпращане на документално мнение, което той не е направил.

Добрев е открит съперник на соцлидера Корнелия Нинова, чиито правилен покровител беше откакто тя оглави партията. Впоследствие връзките им се утежниха. През 2020 година Нинова завоюва безапелационно против Кирил Добрев първите директни избори за ръководител на Българска социалистическа партия. Самият той се изживява като алена аристокрация, най-много поради респекта измежду социалистите към починалия му към този момент татко Николай Добрев.

" Изключването от партията е последното леговище на страха. Затова и постоянно съм бил срещу тази мярка във връзка на други хора. Е, през днешния ден пристигна и моят ред да бъда изключен - анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъда изслушан. Няма изненада, това управление толкоз си може ", разгласи Кирил Добрев в персоналния си профил във фейсбук. " Четвърто потомство съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади участието от сърцето. Оставам предан на моята единствена партия - Българска социалистическа партия. Останалото няма значение ", заявява още той.
Свързани вести Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР