Коледният кактус ще цъфти обилно, ако полагате правилни грижи Трудно

...
Коледният кактус ще цъфти обилно, ако полагате правилни грижи Трудно
Коментари Харесай

Коледният кактус ще цъфти обилно, ако следвате тези правила

Коледният кактус ще цъфти щедро, в случай че полагате верни грижи

Трудно е да се повярва, че съществува кактус без бодли, който също по този начин обича не слънцето, а водата. Но той съществува. Става въпрос за коледния кактус.

Растението се назовава по този начин, тъй като нормално цъфти на Коледа или късна есен. Коледният кактус е идеална декорация за къщата, само че не цъфти постоянно. За да може растението да има доста цветове, би трябвало да се съблюдават някои правила в развъждането му.

Мнозина вършат грешката да се грижат за това растение като за елементарен кактус. Не може да се съхранява дълго време в изсъхнало помещение. При вярна грижа, коледният кактус ще цъфти даже след 15-20 години.

Правила за грижа:
1.Коледният кактус няма да се усеща добре, в случай че гледа на юг или на запад, тъй като мощната светлина може да му навреди.

Идеалната температура през цялата година е 15 °C.

2.През лятото може да се изнесе на чист въздух, само че е значимо да се полива всеки ден.

3.Не бива да премествате саксията с цветето, даже не трябва да докосвате саксията.

4.През пролетта растението се нуждае от поддържане. Използвайте единствено половината от количеството, посочено на опаковката. През лятото клоните стартират да порастват и през този интервал е належащо да се подхранва на 2 месеца. От септември до пролетта растението не се подхранва.

5.В края на февруари кактусът се пресажда, защото през този интервал той към този момент не цъфти. Много е значимо младите растения да се пресаждат всяка година, а най-старите – на всеки 5 години. Трябва да изберете необятен съд, само че не и прекомерно висок.

6.Саксията се слага на ярко място, само че където слънчевите лъчи не са ориентирани непосредствено към растението. Кактусът се полива щедро. След известно време растението ще се разсъни и ще цъфне.

Вижте още: Надбъбречните жлези са доста значими. Подобрете работата им!

След като коледният кактус стартира да цъфти, той се реалокира на по-хладно място до края на март. В края на март той навлиза във вегетационен интервал, тъй че би трябвало да го поставите на нормалното му, ярко място и да повторите горните препоръки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР